Jotain hyvää

Eurooppalainen satelliittipaikannusjärjestelmä Galileo on taloudellisissa vaikeuksissa, kertoo BBC (lue juttu). Mihin me oikeastaan tarvitsemme Galileoa? Tällä hetkellä eniten käytetty satelliittipaikannusjärjestelmä GPS on Yhdysvaltain hallinnoima, joten tiettyä tarvetta eurooppalaiselle ja ehkä (?) vähän vähemmän sotilaallisista riippuvuuksista kärsivälle paikannusjärjestelmälle on varmaankin olemassa. Miksi me välttämättä tarvitsemme satelliittipaikannusta? Vuosisatoja on riittävän tarkasti pystytty suunnistamaan ilman satelliittejakin.

Mihin tämä maailma on oikein menossa? Aftonbladet kertoo tänään australialaisista teinitytöistä, jotka tappoivat kaverinsa uteliaisuuttaan. Tämä kertoo kauhistuttavalla tavalla nykynuorison vieraantumisesta elämän perusasioista ja toisaalta myös siitä kuinka vähän toista ihmistä ja hänen loukkaamattomuuttaan kunnioitetaan. Uskoisin, että maaseudulla kasvaneet lapset eivät ainakaan vielä ole vieraantuneet kuolemasta siinä määrin, että tuollaiset ”tappokokeet” olisivat heidän mielestään oleellisia, mutta entäpä meidän kaupunkiemme lapset. Onko kaupungeissa asuvien lasten mielenterveys kenties vaarassa sen tähden, ettei heille muodostu tervettä suhdetta elämään ja kuolemaan, kun kaupunkiympäristössä kuolema on jotain etäistä hyvin helposti.

Mutta niin, otsikossa lupasin teille jotain hyvää. Tänään on julkistettu erittäin suureellinen ja kunnianhimoinen hanke. Hankkeelle on annettu nimeksi Encyclopedia of Life ja sen tarkoituksena on luetteloida ja koota informaatio kaikista niistä eliölajeista, jotka ovat Telluksen pinnalla joskus eläneet tai elävät parasta aikaa. Tiedotteen mukaan tämän projektin kesto on vuosikymmen, mutta olen hieman epäileväinen tuon suhteen, koska tietämyksemme nytkin elävistä lajeista on vielä kovin vähäistä. Todella ihailtava hanke, sillä kaikki materiaali on tulossa täysin vapaasti saataville Internettiin. Mallikuvien perusteella voisin kuitenkin veikata, että rekisteröityminen tulee kuitenkin kyseeseen.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Jotain hyvää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s