Seitsemäs ydinvoimala

Vaikka viidennen ydinvoimalan valmistumispäivää ei ole vieläkään voitu lyödä lukkoon ja kirkossa kuuluttaa useiden erilaisten rakennusajan ongelmien johdosta, on jo jopa seitsemännenkin ydinvoimala-yksikön suunnittelu aloitettu. Onhan se ymmärrettävää toki ymmärrettävä, että ydinvoimalan kokoisia projekteja tulee suunnitella reilusti etukäteen, mutta toisaalta minusta se tuntuu hieman tarkoitushakuiselta. Tarkoitushakuiselta, sillä jos me panostaisimme yhtäpaljon energian kulutuksen pienentämiseen kuin me panostamme energian tuotannnon kasvattamiseen ja kulutuksen ruokkimiseen, saisimme varmaankin tehtyä ainakin seitsemännen ydinvoimalan tarpeettomaksi. Kaleva uutisoi Pohjanlahden pohjukan ydinvoimalahankkeista. Lehden mukaan hanketta ajavalla Fennovoimalla on Pohjanlahden molemmilla puolilla yhteensä parikymmentä mahdollista ydinvoimalan sijoituspaikkaa eli nähtävästi Fennovoima saattaisi sittenkin rakentee voimalansa Ruotsinkin puolelle. Suomen puoleiset kunnat ovat kuitenkin hyvin toiveikkaita voimalaitoksen saamiseksi.

DagensNyheter uutisoi tänään suurkaupunkien asukkaiden käyttämistä suurista antibioottimääristä. Uutisen mukaan ei ole tiettävää selitystä miksi näin on, mutta minulla on ainakin oma maallikko teoria selitykseksi. Suurkaupungeissa on asukastiheys huomattavasti suurempi (tai ainakin sen asukastiheys jatkuu suuremmalle alueelle) kuin pienemmissä taajamissa ja tästähän taas erilaiset flunssat sun muut pitävät. Suurkaupunkien ihmismassoissa sairaudet pääsevät leviämään siis huomattavalla nopeudella ja toisaalta uudet taudit saapuvat sinne kohtuullisen helposti jonkun epäonniset matkalaisen mukana. Myös suurkaupunkien ilmanlaatu on tärkeässä roolissa teoriassani, sillä heikko ilmanlaatu heikentää elimistön vastustuskykyä sairauksia vastaan. Ja viimeisemä muttei todellakaan vähäisimpä syynä näen itse ihmisen eli potilaan, lieneekö olisi näin, että suurkaupunkien ihmiset kääntyvät helpommin lääkärin puoleen pienissäkin ongelmissa.

Aftonbladet kertoo, etteivät Ruotsin poliisivoimat voi ehkä enää tulevaisuudessa jahdata laittomasti tiedostoja jakavia persoonia, sillä Ruotsin lain mukaan kotietsintään tai IP-numeroiden hankkimiseen tarvitaan epäily rikoksesta, josta tuomitaan vähintään kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Tämä rangaistuksen vähimmäisvaatimus ei toteudu enää, koska Ruotsissa hovioikeus on langettanut tiedostojen laittomasta jaosta vain kahdeksankymmentä päiväsakkoa.

HelsinginSanomat kertovat erikoisesta kiinalaisongelmasta. Kaikkihan me olemme tietoisia kiinalaisten suuresta lukumäärästä (n. 1.3 miljardia), mutta kuinka moni on ollut tietoinen, että Kiinassa on tällä hetkellä vain satakunta sallittua sukunimeä. Sukunimien vähyys on aiheuttanut paljon sekaannuksia ja nyt onkin laadittu lakiesitys, jonka perusteella lapsi voi saada jommankumman vanhemman sukunimen tai näiden yhdistelmän eli neljä vaihtoehtoa. Kiinassa on hesarin mukaan 93 miljoona kansalaista nimellä Wang. [Lue Hesarin juttu].

SeedMagazine kertoo intialaisesta ilmasto-ongelmasta. Hindulaiset hautajaisrituaalit kululuttavat pääsääntöisesti huomattavia määriä polttoaineita, joten vainaja voi kuoltuaan saastuttaa ilmastoa moninkertaisesti verrattuna pitkäänkin elinaikaansa. YK:n arvion mukaan vuodessa kuolee 10 miljoonaa intialaista ja heistä 85% on uskonnoltaan hinduja. Tämä tarkoittaa, että vuodessa kaadetaan noin 50 miljoonaa puuta hautarovioita varten. Teoriassa keskimääräisen ihmisen kremaatioon tarvitaan puuta vain 22 kg, mutta hindulaisissa hautajaisissa poltetaan arviolta neljäsataa kiloa puuta, sillä roviota poltetaan kuusi tuntia. Uusia kremaatiotapoja toki on kehittymässä ja niistä yhtä SeedMagazine esittelee tarkemmin. Sen menetelmä kuluttaisi puuta vain 100 kiloa ja lyhentäisi polttoajan kahteen tuntiin. Tätä menetelmää on kehitetty yhdessä viranomaisten ja papiston kanssa, jotta uskonnollinen yhteisö saataisiin sen taakse, sillä vain siten tavallinen kansa saadaan hylkäämään vanha ja saastuttava kremaatio tapa.

Ja viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä eräs kummitteleva persoona Paranormaali Blogissa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s