Roikkuvista housuista vankeutta

Iltalehti kertoo, että USA:n Luisianassa on säädetty hyvästä pukeutumistyylistäkin lailla eli siis siellä on määritelty säädyttömäksi käyttää liianisoja ja alushousut paljastavia farkkuja. Sinällään kyllä ymmärrän, sillä ne eivät ole mikään kovin hyvä näky sen paremmin kaupungilla kuin missään muuallakaan, mutta onkohan laki nyt kuitenkin hieman liiallista reagoimista.

Niin ikään Iltalehti uutisoi kymmenvuotiaasta tytöstä, joka laihdutti 136 kg (ja tämähän voi tapahtua vain USA:ssa tai ehkä jopa Euroopassa nykymenolla). On todella järkyttävää, että kymmenvuotiaalla on ylipainoa 136 kg laihdutettavaksi pois. Iltalehti kertoo, ettei tyttö pystynyt kolmivuotiaana kävelemään ylipainonsa takia. Miksi vanhemmat päästävät tilanteen tällaikseksi? Mitä heidän päässään oikein liikkuu? Lehden mukaan molemmat vanhemmat painavat reilusti yli 200 kg, mutta siltikin luulisi heillä olevan edes vähän älliä, sillä eihän lihavuus vie järkeä mennessään.

Hesari, jonka layoutti on edelleenkin jostain sensuroidusta paikasta peräisin, kertoo Vatikaanin kardinaali Martinon suulla antamasta lausunnosta, jonka mukaan roomalaiskatolisten tulisi lopettaa Amnesty Internationalin tukemisen, koska järjestö on muuttanut neutraalia suhtautumistaan aborttiin hieman sallivammaksi. Amnesty sallisi abortin mm. raiskauksen seurauksena alkaneen raskauden tapauksessa. [Lue Amnesty Internationalin vastine Vatikaanin lausuntoon].

Abortti ei ole lainkaan yksinkertainen asia, joten mitään yksinkertaista ratkaisuakaan siihen ei voi olettaa löytävänsä. Oma näkemykseni on, että abortti tulisi olla subjektiivinen oikeus ilman suurempaa pohdiskelua tapauksissa joissa lapsi on saanut alkunsa raiskauksesta tai siihen rinnastettavasta tilanteesta (tällöinkin abortti tulisi tehdä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa) sekä tilanteissa, joissa äidin fyysinen tai psyykkinen terveys eivät kestäisi synnyttämistä. Tässä vaiheessa tulee tietysti pohdittavaksi miksi syntymättömän lapsen oikeus syntyä ja elää on heikompi kuin äidin oikeus. Oma selitykseni tälle on, että raskaanaolevalla naisella on paikkansa yhteiskunnassa ja sen myötä tulevat velvollisuudet (esimerkiksi huolehtia perheenjäsenistä) ja mikäli raskaus vaarantaa nämä velvollisuudet on vähemmän loukattuja velvollisuuksia ja paremmin turvattu yhteisö, jos abortti sallitaan.

Entä sitten abortti kun kyseessä on terve nainen ja ainakin suhteellisen vakaa ympäristö? Raskauden varhaisessa vaiheessa tehtyä aborttia en näe murhana, sillä itse määrittelen rajan tässä tapauksessa murhan ja ”biologisen prosessin keskeyttämisen” välillä, siten että abortista tulee murha, kun sikiö on siinä kehityksen vaiheessa, että se pystyisi synnytettynä elämään spesifisestä äidistä riippummattomana (eli esim. keskoskaapissa). Ei pidä tulkita, että pitäisin aborttia hyväksyttävänä ”ehkäisymenetelmänä”, sillä sitähän se ei todellakaan ole, eikä sitä naisen kroppakaan kovin montaa kertaa kestäisi. Viimekädessä päätös abortista tulisi kuitenkin aina ja kaikissa tilanteissa olla naisella, mikäli hän on vain kykeneväinen tekemään päätöksen asiasta. Maailmassa on liikaa ihmisiä.

Karhu on havaittu Inkoon saaristossa kertoo Hesari ja kansalaiset odottavat henkeään pidätellen koska poliisit teloittavat jälleen yhden karhun.

Ruotsalaislehti Expressen kertoo uudesta Google Maps-palvelun mielenkiintoisesta ominaisuudesta. Google on nimittäin kuvauttanut kaikki amerikkalaiset kadut autosta käsin ja niistä kuvista paljastuu kaikenlaista mielenkiintoista. Eräskin rouva sanoo pitävänsä vast’edes verhot kiinni keittiön ikkunassa.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Roikkuvista housuista vankeutta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s