Ydinvoimalan alkolukot

Viimeaikaisten ydinvoimalaskandaalien runtelemassa Ruotsissa on päädytty Oskarshamin ydinvoimalan osalta hieman yllättävään, mutta toisaalta erittäin hyvään ratkaisuun. Oskarshamin yhdinvoimalaan tulee alkolukot oviin, joten voimalaan ei pääse alkoholin vaikutuksen alaisena kertoo Hesari ja kertoo myös henkilöstöpäällikkö Nicke Rundquistin huomauttaneen, ettei kyse ole epäluottamuslaiseesta henkilökuntaa kohtaan. Minusta kuitenkin tuntuu, ettei tämä voi olla mitään muuta kuin epäluottamuksen osoitus henkilökuntaa kohtaan, mutta historia ja henkilökunnan ihmisyys huomioon ottaen erittäin hyvin perusteltu epäluottamuksen osoitus. Mutta entäpä, jos työntekijä viekin pullon työpaikalle? Onko ohjauspöydissä ja työpäätteissä myös alkolukot vai pengotaanko työntekijöiden kassit ja taskut?

Ilta-Sanomat saivat kahvini väärään kurkkuun silmiini osuessa otsikko ”Vanhasen kihlauksesta lyödään netissä vetoa”. Onko meidän satavuotisen Eduskunta-instituutiomme arvostus jo näin alhaalla vai onko tässä kyse vain ja ainoastaan pääministeri Matti Vanhasen julkisuuskuvasta? Olkoonkin, että pääministeri on julkisuuden henkilö tällä hetkellä monellakin saralla, niin ei minusta kuitenkaan olisi soveliasta lyödä vetoa hänen kihlautumisestaan. Tämä saa valtiopäivämme muistuttamaan entistä enemmän sirkusta, jonka tirehtöriinä on näennäisesti puhemies Sauli Niinistö , mutta joka oikeasti hyppii ja pomppii median tahdissa. Vanhanen-Forssius -vedonlyöntiä voi seurata Nordicbet.com-sivulla kohdasta Kertoimet ja sieltä Erikoiset-osasto.

”Tanskanmaalla on jotain mätää” sanotaan Shakespearen Hamletissa, mutta kuinka paljon siinä on totta. Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että Tanska kärsii kauneuden puutteesta. Tästä puutteesta uutisoi ruotsalaislehti Expressen. Ottamatta suuremmalti kantaa tähän tilanteeseen, sillä en ole tutkinut tanskalaisten ja ruotsalaisten kauneutta lainkaan, voin todeta ainakin Ruotsilla olevan kauniimman prinsessan, sillä melkein sokeakin näkee kruununprinsessa, herttuatar Victorian kauniimpana kuin Tanskan kruununprinsessa Mary. Reiluuden nimissä on sanottava, ettei kruununprinsessa Marylla ole kuninkaallista verta suonissaan.

Iltalehti kertoo merivedessä harvinaisen hyvinsäilyneestä helmiarteesta. Vuonna 1622 uponneesta Santa Margaritan hylystä nostettiin yhtäaikaa helmiaarteen kanssa mm. kultaharkko ja muuta esineistöä.

Niin ikään Floridassa on Ilta-Sanomien mukaan suoritettu Atlas V-kantoreketin laukaisu, ilman virallista tiedoitetta sen kantolastista. Tiettävästi kuitenkin kantolastina on ollut kaksi vakoilusatelliittia merialueilla tapahtuvan toiminnan seuraamista varten (eritoten al Qaida ja Iran sekä Kiina). SpaceRef-sivusto kertoo laukaisun epäonnistuneen osittain, sillä Atlas V-raketti vei lastinsa väärälle kiertoradalle, mutta tiedotteen mukaan satelliittien oman polttaineen avulla ne saadaan siirrettyä alkuperäistä käyttötarkoitusta palveleville paikoille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s