Viikonlopun Summien summa

Nyt on sitten coni viikonloppu ohitse ja taas palattu maaseudun rauhaan. Tämä oli itseasiassa elämäni ensimmäinen coni; minun piti käydä silloin kun se edellisen kerran (2004?) Jyväskylässä järjestettiin, mutta jokin tuli vastaan. Pienistä epämukavuuksista ja vastoinkäymisistä huolimatta perjantaiaamusta alkaneesta viikonlopusta jäi varsin positiivinen kuva. Keskustelut ja esitelmät joita kävin katsomassa olivat mielenkiintoisia ja varsin hyvin toteutettuja. Ainoat poikkeukset ovat Syystäkin salaiset kansiot. Tätä et halua scifissä käsiteltävän.-paneeli, (lue kommenttini tästä) ja Markku Mularin Ukkosenjumalaa etsimässä -esitelmä. Mularin esitelmän ainoa huono puoli oli että se tuntui hutaisten tehdyltä ja siitä puuttui syvyyttä. Hän ei myöskään onnistunut käyttämään aivan koko aikaansa hyväkseen. Hän kyllä esitelmänsä yhteydessä myönsi, että siitä olisi voinut saada paremmankin.

Varsinaisesti Finnconiin tai Animeconiin eivät liittyneet perjantaiset kierrokseni Lumo ’07 – ’us’ valokuvataiteen triennaalin näyttelyissä, mutta täytyy sanoa, että erinomaista tuuria, kun nuo valokuvanäyttelyt sattuivat olemaan samaan aikaan avoinna (ja vielä ilmaisina). Näyttelykierroksellani minua jäi vain harmittamaan, etten kuullut riittävän varhaisessa vaiheessa Judith Cluten ja Timo Sälekiven yhteisnäyttelystä Galleria Beckerissä. Ja nyt en enää ole kaupungissa.

Oli todella hyvä, että finnconissa paikat sijaitsivat tiiviisti Seminaarinmäellä, jolloin paikanvaihtoon kului suhteellisen vähän aikaa. Lieneeköhän päärakennus kuitenkin ahdettu hieman liiankin täyteen? Päärakennuksen luentosaleista tietääkseni hankalin on C3-sali olisin varmaankin jättänyt käyttämättä sen, jos olisin suunnitellut salien käyttöä. Hankaluutta aiheutta minusta erityisesti se, että salit C3-C5 ovat kaikki saman kapean portaikon takana. Seminaarinmäellähän on saleja myös näissä Kiseleffin piirtämissä vanhemmissa rakennuksissa, joissa ymmärtääkseni nyt ei ollut minkäänlaista toimintaa. Eikä sovi unohtaa postikortinkaunista Paulaharju-salia Villa Ranassa. Ehkä kuitenkin C3-salin käyttämiselle on ollut perusteltu syy.

Ensivuonna FINNCONN näyttäisi olevan Tampereella 26. – 27.7.2008, jos käsiohjelmaa on uskominen. Tampere ei ainakaan kuulosta kovin kaukaiselta paikalta, joten voisi ainakin kuvitella vieraillevansa siellä, jos vain aika ja avaruus sen sallitavat. Pistetään mietintämyssyyn; oli tämän vuotinen kokemus kuitenkin sen verran hyvä. =)

Kiitos minun puolestani kaikille, jotka ovat uhranneet aikaa tähän viikonloppuun!


Muiden kirjoituksia ko. viikonlopusta voit lukea ainakin http://usvazine.vuodatus.net/ -blogin kautta, jonne Anne Leinonen on sekä kirjoittanut itse että linkittänyt muutamia blogeja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s