Kielletään hehkulamput ja impataan postimerkkejä

Hesari kertoo kansanedustaja Irina Gestrinin aloitteesta kieltää meilläkin hehkulamppujen käyttö seuraten Australian mallia. Tokihan niitä säästöjä on laskettu, mutta kuinka paljon ovat todelliset säästöt sillä hukkalämpöähän ei normaalioloissa kotien hehkulamppuvalaisusta synny. Tokihan on kuitenkin tosiasia, että pienempi tehoinen ns. energiansäästölamppu riittää tuottamaan samat luxit kuin suurempitehoinen hehkulamppu. Ongelmaksi tulevat vain näiden energiansäästölamppujen sisältämät ainesosat, jotka eivät itsessään ole niin ympäristöystävällisiä. Hehkulampussahan ei itseasiassa taida varsinaisesti myrkyllisiä osia olla. Minusta hehkulamppujen kieltämisessä lailla ei ole mitään järkeä, sillä tietyissä tapauksissa hehkulamput ovat kuitenkin paikkansa ansainneet eli siis kieltoa parempi keino olisi nähdäkseni haittavero.

Iltalehdellä on varsin häiritsevä ingressi ”Lahkojohtaja syyllinen raiskaukseen”-jutussa. Tämä ingressi korostaa lahdon polygamiasta luonnetta, vaikkei se lopulta ole oleellinen tapauksen kannalta. Toisaalta myös otsikko on hieman oikoen haettu. Ensinnäkin johtoja oli vain määrännyt avioliiton toimeenpantavaksi eli siis ei ollut pakottanut raiskausta. Eli näin ollen lahkon johtajaa ei voi pitää syyllisenä raiskaukseen ja kuten uutinen myöhemmin toteaakin todettiin lahkon johtaja vain syylliseksi avunantoon. Ja siis polygamialla ei tämän jutun kanssa ollut mitään tekemistä, vai mainittaisiinko luterilaisen miehen tekemästä raiskauksesta kerrottaessa luterilaisuus. Kyseinen polygamia on vain lisämauste jolla haetaan lukijoiden mielenkiintoa eikä mitään muuta. Iltalehteä ei voi tästä kyllä yksin syyttää, sillä myös maailmalla tämä juttu on kirjoitettu samalla tavalla.

Onneksi en ole taivaankappale, sillä taivaankappaleiden sekaisessa perhekunnassa podetaan vakavia identiteettikriisejä tavan takaa. Vasta on totuttu, ettei Aurinkokunnassa olekaan kuin kahdeksan planeetta ja nyt jo on käsillä tilanne, jossa emme ole varmoja komeetan ja asteroidin määritelmistä. Näin ainakin kertoo, NewScientistSpace.

ScienceDailyn mukaan tiedemiehet ovat taas pohtimassa olisiko merten lannoittaminen raudalla yksi toimiva keino vähentää ilmakehän hiilidioksidin määrää pitkällä tähtäimellä. Rauta, jota merissä on yllättävän vähän, saisi aikaan kasviplanktonin kasvun kiihtymistä ja siten oletettavasti vähentäisi hiilidioksidin määrää ilmakehässä. Tulee vain mieleeni, että minkähänlainen vaikutus tällä rautalannoituksella ja sen aikaansaamalla kasviplanktonin määrän rajulla lisääntymisellä on merten ja myös globaaliin ravintoverkkoon.

Romanian parlamentti on peruuttanut Draculan kotipaikkana pidetyn Branin linnan palauttamisen Habsburg-suvulle, koska heidän tulkintansa mukaan kommunistien takavarikoiman linnan luovutus oli toteutettu lainvastaisesti. Parlamentin mukaan linnaa ei saisi luovuttaa takaisin Habsburgeille, koska se on merkittävä nähtävyys ja niin ollen tuo huomattavia summia rahaa Romaniaan. Mutta periaatteessa, jos linnaa ei palauteta, niin silloinhan nykyinen parlamentti toisaalta hyväksyy kommunistien teot moraalisesti ja katsoo, että kyseenalaisin keinoin hankittua omaisuutta saa hyödyntää vapaasti. Huomioiden kuitenkin linnan kulttuurihistoriallisen merkittävyyden se on oleellista pitää yleisölle avoinna, mutta luulisi arkkiherttua Dominic Habsburgin olevan sen verran yhteistyökykyinen, että linnan avoinnapitämisestä voitaisiin päästä sopimukseen, jos sellaista tahtoa vain Romanian valtion puolelta olisi. [Lue Hesarin juttu].

Joulun postimerkkeihin on luvassa nyt sitten oikea jouluntuoksua, kertoo Hesari. Kuulostaa varsin ihastuttavalta ajatukselta ja ensimmäisenä tuleekin mieleen, että miksi tällaista ei ole tehty aiemmin. Heti seuraavaksi tulevat mieleen allergikot. Toivottavasti tämä tuoksuva joupostimerkki ei pilaa allergisten ystäviemme joulutunnelmaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s