Ateenan kaduilla

Tietenkin tänään katujen pitää lainehtia. Kaikista päivistä juurikin sinä päivänä, jolloin minä päätän käydä asioilla keskustassa jalkaisin. Onneksi jalkani eivät sentään läpeensä kastuneet. Kävin ostamassa kontaktimuovia, jotta voin päällystää latinan verbeistä tekemäni taivutuskaavanauhat, jolloin niitä voi kertailla vaikkapa kävelylenkin aikana kevennyksenä. Anttilassa kontaktimuovirulla 0,40 x 3,0 m maksoin 2,50 euroa, joten jätin ostamatta ja menin eteenpäin. Suomalaisessa kirjakaupassa 0,40 x 5,0 m kontaktimuovia maksoi 2,90 ja jätin senkin ostamatta. Tiimarissa oli 0,45 x 5,0 m kontaktimuovia hintaan 2,90 euroa, joten ostin sen sieltä. Samalla ostin myös noin parikymmentä senttiä korkean harmaan pöytäkynttilän. Kynttilät kuuluvat oleellisena osana syksyyn ja alkutalveen.

Taidetta kävelykadulla. Kävelykadulle oli tehty tyhjistä tupakka-askeista roskakoriin osoittavan nuolen ääriviivat ja täytetty tämä nuoli tupakantumpeilla. Lähellä oli myöskin kadun yli vedetty köysi, johon oli ripustettu kaikenlaisia roskia, joita kadulta löytyy aina muovipulloista pahvipakkauksiin. Kertoo hyvin keskustassa liikkuvan väen sottaisuudesta. Tuo köysi ei kyllä ole ihan turvallinen ratkaisu, sillä tämän päiväinen sade pudotteli sieltä roskia kadulle ihmisten niskaan. En tiedä onko kukaan saanut niitä kirjaimellisesti niskaan, mutta itsekin satuin näkemään yhden paketin putoamisen.

Lauantain (29.9.2007) Ilkassa on otsikko ”Ilmajoella haukuttiin valioiksi”. Tämä otsikko pysäytti skimmingkini ja sitä täytyi hieman maistella ja pohtia ennenkö juttua tarkemmin aloin silmäilemään. Milloin haukutaan valioiksi? Valiohan on positiivinen ilmaus ja haukkiminen taas yleisesti ottaen negatiivista. Yleisesti ottaen, vaan ei aina. Tällä kertaa kyseinen otsikko liittyi koiriin.

Olisinpa ottanut kannettavani mukaani, sillä istun nyt Keski-Suomen maakuntakirjastossa, sen kolmannessa kerroksessa sijaitsevalla koneella numero kolme tarkalleen ottaen. On vaikea kirjoittaa tällaisella klassisemmalla näppäimistöllä kuin kannettavan kevyellä ja yhdessä tasossa olevalla näppäimistöllä. Kaikenkukkuraksi nämä näppäimet ovat niin tahmeat, etteivät sormet luista kovinkaan nopeasti näiden pinnalla.

Me olemme täällä palvellaksemme tulevaisuutta
ja
varjellaksemme menneisyyttä.
— RKK —

PS: Painajainen kirjastossa: Huonosti käyttäytyvät ja pitkästyneet kauhukakarat, jotka päättävät hakea huomiota mölyämällä. Tämä kuulostaa aina välillä eläintarhalta. Ja eläinsuojelijat: Tämän ei ole tarkoitus loukata eläimiä; pidän eläimistä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s