Reichs, Kathy: Break no bones

Jotkut ehkä tietävät, mutta suurinosa varmaankaan ei tiedä, että minulla on kirjoihin liittyvä salaisuus tai tämän jälkeen se ei enää kylläkään ole salaisuus, joten pitäisi kai puhua menneessä tempuksessa. Minä pidän teknisestä rikoskirjallisuudesta, kuten esimerkiksi Kathy Reichs’n Temperance Brennan ja Patricia D. Cornwell’n Kay Scarpetta -sarjoista.

Tavallisesti en näe mitään syytä miksi lukisin kaunokirjallisuutta englanniksi, mutta tällä kertaa tein jostain minulle tuntemattomasta syystä poikkeuksen, kun löysin Keski-Suomen maakuntakirjaston dekkarihyllystä Suomen kielisten kirjojen osastolta Kathy Reichs’n kirjan Break no Bones. Ehkä tämä virhe kirjaston täydellisessä ja lähes pyhässä järjestyksessä sai minut lainaamaan tämän englanniksi kirjoitetun kirjan.

Täytyy sanoa, että kirja on varsin eläväinen ja erittäin mielyttävää luettavaa, vaikkakin kirjassa viljellään aika paljon murteellista amerikan englantia, josta ei aika’ajoin saa mitään selvää. Nämä omituiset sanat ovat kuitenkin lähinnä interjektioiden tai muiden viimekädessä merkityksettömien sanojen roolissa. Teoksen lukeminen englanniksi oli varsin yllättävä kokemus, sillä en ollut lainkaan ajatellut Reichsia noin eläväiseksi kielenkäyttäjäksi, mutta käännöksiin ei aina voi luottaa. Ja olen ollut ja olen edelleenkin varsin tyytyväinen käännöksiin. Käännökset ovat olleet varsin nautinnollista luettavaa myös.

Itse tarina. Ei siitä paljoa, sillä saat itse lukea sen. Tarinassa on monta haaraa, jotka kuin taikaiskusta yhdistyvät yhdeksi tarinaksi, jonka kauheutta kukaan ei osaa aavistaa. Jollei tämän hieman uskomattoman tarinoiden yhdistymisen anna häiritä, niin kertomus on mielenkiintoinen ja vetävä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s