Euroopan Neuvosto ja kreationismi

YLE uutiset kertoo Euroopan Neuvoston ilmaisseen vakavan huolen yleiskokouksessa torstaina esitetystä raportista. Raportin laatinut luxemburgilainen kansanedustaja Anne Brasseur toteaa sekä kristittyjen että islamilaisten kreationistien pyrkivät juurruttamaan kreationismisen syntykäsityksen koulujen opetussuunnitelmiin Euroopassa. Viimeaikoina kreationismi vs. evoluutio keskustelu on levinnyt USA:n puolelta myös Eurooppaan ja Euroopan Neuvosto onkin huolissaan demokratian ja ihmisoikeuksien asemasta tulevaisuudessa, jossa kreationismi ehkä on saanut enemmän valtaa. Kreationismi ei näet uhkaa vain tieteellistä kehitystä, vaan myös demokratiaa (pyrkii korvaamaan sen teokratialla) ja ihmisoikeuksia.

Mainokset

7 vastausta artikkeliin “Euroopan Neuvosto ja kreationismi

 1. Euroopan Neuvosto on alkanut pakanallistuttamaan kristillistä Eurooppaa. Missa on nyt suvaitsevaisuus? Euroopassa on paljon kristittyjä, joilla maailmankatsomus on erilainen kuin Euroopan Neuvostolla. Eikö kohta saa sanoa: Minä uskon Isään Jumalaan, kaikkivaltiaaseen taivaan ja maan Luojaan …? Vaikuttaa siltä, että kristittyjen vainot ovat edessä
  Evoluutio on nyt nostettu ainoaksi totuudeksi, joka kuitenkin on epätieteellistä järkeilyä. Solubiologin professori Franklin Harold sanoo kirjassaan The Way of Cell näin: ”Tällä hetkellä ei ole olemassa yhtään yksityiskohtaista darwidistista selitystä minkään biokemiallisen tai solusysteemin evoluutiolle; on vain joukko toiveajattelua”. (Keskisuomalainen 13.11.2007, sivu 4)
  Euroopan Neuvosto haluaa nyt hyökätä voimakkaasti niitä kansalaisia vastaan, joiden arvomaailma on peräisin Jumalan sanasta. Ateistit ovat aina pyrkineet häpäisemään Raamatulle uskollisia kristittyjä. Nyt sama henki huokuu Euroopan Neuvoston tekstissä, kun evoluution vastustamista pidetään uskonnollisena äärimmäisyytenä. Vuosisatoja ovat Euroopan kansat turvautuneet Jumalan sanaan vaikeiden aikojen yli. Nyt halutaan ilmoittaa ihmisille, että olemme vain yksi eläinlaji. joka eräänä hetkenä kuopataan. Sen jälkeen ei ole olemassa mitään. Jos näin opetetaan, niin ihminen on vain tarkoitukseton sattuman oikku. Mistä silloin nuoremme ammentavat tulevaisuuden toivoa. Kristityllä on kuitenkin Jumala, joka hallitsee kaikkea ja joka myös meitä rakastaa. Siinä on ovi toivoon.

 2. Darvinistista selitystä ei varmaan löydykään. Evoluutioteoria on jo kehittynyt huimasti Darwinin opista.

  Miksi Jumalan sana olisi yhtään sen tärkeämpää kuin hänen ohjaamansa järjestelmä? Ota huomioon, etteivät evoluutioteoriat loppuen lopuksi kiellä jumalallista oloa ja tämän vaikutusta olosuhteiden yms. kautta. Evoluutioteoriat eivät edes käsittele sellaista aluetta, johon Jumala kuuluisi. Jumalallinen vaikutus evoluutioon onkin sitten jo filosofien päänvaiva, ei biologien.

  Mistä silloin nuoremme ammentavat tulevaisuuden toivoa?

  Toivo tulee rakentuvasta ja elävästä todellisuudesta, siitä kun oppii näkemään ja ymmärtämään miten kaikki lopulta toimii. Vaikeuksista selviämisen kannalta on ihan sama mihin uskoo, kunhan vain se uskon kohde kestää.

  Ja kyllä, ihminen on aivan yhtä tarkoituksen mukainen tässä universumissa kuin muurahainenkin; ihmiselle on vain tullut vastuuta enemmän kuin muille, kun on kehittynyt tähän saakka.

 3. Kreationistit eivät käsittääksenii uhkaa muuta kuin evolutionistien monopolia luonnontieteissä. Evoluutio on puhtaasti ateistinen oppirakennelma, jonka tarkoituksena on korvata teistinen ajatusmalli ei-teistisellä (=ateistisellä). Kreationistit eivät ole perustamssa teokratiaa eivätkä siten uhkaa sananvapautta (toisin kuin evolutionistit). Uhka taitaa olla pelkästään evolutionistien korvien välissä.
  Joel Kontinen

 4. Uskonnolliset piirit ovat aina ennenkin jarrutelleet tieteen ja kehityksen edistymistä. Uskonnolliset piirit, erikoisesti kristilliset ja islamilaiset ovat myös suuria terrorin ja kiusan lähteitä. Kreationismissa ei ole mitään kristillistä. Keskitason kreationisti ei tiedä Uudesta Testamentistä mitään. Vanhasta Testamentista kreationistit pämppäävät lähinnä luomiskertomusta ja vedenpaisumuskertomusta. Kreationistit eivät voi olla niin umpitolloja, että he itse uskoisivat koko oppiin, vaan hyvin usein he ovat jääneet kiinni tarkoituksellisesta valehtelemisesta.

  Mitä kreationismi on…
  Tarvitsemme vain pelkän Raamatun, josta ensinnäkin voimme varsin äkkiä havaita, ettei Vanhan Testamentin julmalla ja kovalakisella Jahve-jumalalla ole mitään tekemistä Uuden Testamentin Jumalan kanssa. Kun Jahve käski kuninkaita tappamaan kaiken karjaa myöten, niin Uuden Testamentin jumala on kaikessa aivan päinvastainen. Jeesuksen opetuksissa ei ole jälkeäkään Jahven käskyistä kuten ei edesottamuksistakaan.
  Kreationistit esittäytyvät ”kristillisinä”, vaikka luomistarujen ja vedenpaisumussadun alkuperä löytyy muinaisilta babylonialaisilta. Luomiskertomus ovat heprealaiset kääntäneet Assurbanipalin kirjastosta löytyneestä nuolenpääkirjoituksesta. Alkuperäinen luomiskertomus on lähtöisin jo 5000 vuoden takaa. Heprealaiset käänsivät tekstit, ja samalla he muuttivat monijumalaisuuden yksijumalaisuudeksi. Alun perin maailman loi Marduk-niminen jumala, ja elämän loi taas Aruru-niminen jumalatar.
  Vedenpaisumus taas on kopioitu Gilgamesh-eepoksesta, jossa Utnapishtim on muutettu Nooaksi. Alunperin vedenpaisumuksen määräsi monien jumalten neuvosto, koska ihmiset olivat liian meluisia.
  Utnapishtim sai tiedon jumalten päätöksestä omalta henkisuojelijaltaan, joka pyysi Utnapishtimiä rakentamaan laivan johon oli määrä ottaa hyviä ihmisiä eri käsityöaloilta, ja eläimiä pareittain, paitsi uhrieläimiä, joita piti ottaa seitsemän.

  Jos ajatellaan kreationismin ideaa, niin en voi olla näkemättä vedenpaisumustarinaa miksikään muuksi kuin jumalan pilkaksi, jumalan pienentämiseksi…. että jumalako olisi luonut maailman, ja nähnyt sen hyväksi…. jonka jo varsin pian raivopäissään halusi hukuttaa, kuten kaikki syyttömät eläimet ja muut ihmisetkin. Kaikkitietävä jumala ei olisi koskaan hankkinut mitään vedenpaisumusta, jumalalla olisi varmasti parempiakin keinoja korjata ihmisten synnillisyys.

  Kreationistit edustavat siis muinaista pakanaoppia jolla ei siis ole mitään tekemistä kristinuskon kanssa. Tieteen sotkeminen uskonnolliseen kreationismiin on jo selvää valehtelua. Uskontoa ja tiedettä ei saisi sotkea toisiinsa. Kreationistithan keksivät idean ”älykkäästä suunnittelusta”, jossa ei kyllä suoraan mainita jumalaa, mutta kuka muukaan olisi voinut suunnitella maailman?

  ”Tieteellinen kreationismi” taas nojaa näppärien sanaseppien valittuihin paloihin pätkityistä tieteellisistä lausunnoista joita sitten selitellään sopivasti omiin tarkoituksiin. Selityksissä ei valheita kaihdeta.

  Kreationistien tarkoitusperä on pyrkimys saattaa maailma teokraattisen diktatuurin alle. Raukat eivät ymmärrä sitä, että ensimmäisinä tulilinjalla ovat nuo vähän luonnon asioista tietävät kreationistien keppihevoset, mutta ”kun hyvä työ on tehty”, heidät heitetään pois kuin kertakäyttörukkanen.

  En ollenkaan ihmettele, miksi kristillinen kirkkomme on sanoutunut täysin irti kreationistisesta pseudotieteestä.

 5. Viljanen, siehän puhut kuin mies jolla ei ole alaleukaa ollenkaan – sieltä tulee ihan mitä sattuu!

  1. No ei se nyt sitä ihan niinkään tee. En viitsinyt lukea esipuhetta pidemmälle, koska esipuheesta jo näkee, että siinä tarkastellaan ihan väärää teoriaa. Darwinin evoluutioteoriaa ei tunnusta hyväksyttäväksi teoriaksi enää yksikään aikaansa seuraava evoluution tutkija tai kannattaja.

   Ja pitää muistaa, ettei aukkoja sisältävä teoria ole kelvoton sen takia, että on olemassa ns. täydellinen teoria, joka perustuu vain ja ainoastaan ihmisten vuosituhansien kuluessa kirjoittamaan kansanperinteeseen. Jos näin olisi, niin miksi Raamatun selitysmalli olisi oikea, kun se voisi yhtä hyvin olla Kalevalan alkumyytti tai vaikka hindujen vastaava.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s