Michael White: Luciferin liittolainen

Michael Whiten kirjoittama ja Raimo Salmisen suomentama Luciferin liittolainen (ISBN: 978-951-20-7205-7, Gummerus 2007) julkaistiin varsin pian englanninkielisen alkuteoksensa Equinox’n julkaisemisen jälkeen; vielä jopa samana vuotena. Tätä nopeaa kääntämisaikataulua en lainkaan ihmettele, sillä tämä kirja kuuluu samaan kategoriaan Dan Brownin Da Vinci-koodin kanssa, joten on taottava, kun rauta on kuumaa eikä sitten, kun kukaan ei enää muista Brownin teosta.

Luciferin liittolainen on todella kevyttä luettavaa. Sen lukee helposti päivässä, jos on valmis uhraamaan siihen tarpeeksi huomiota. Aivoja ei todellakaan tarvitse tämän kirjan rasittaa ellei sitten halua harmitella jatkuvasti miten epäuskottavia kirjan sattumat ja käänteet ovat. Sanoin aikoinaan Da Vinci-koodista, että sen kirjan idea on varsin hyvä, mutta kirjailija pilasi sen. Saman tuomion saa Michael White liittolaisestaan.

Mistä kirjassa on siis kyse? Kirjassa jahdataan alkemistien veljeskuntaa Oxfordin yliopistokaupungissa. Veljeskunta aikoo suorittaa rituaalit viisastenkiven valmistamiseksi yliopiston alapuolella olevissa tunneleissa. Näissä rituaaleissa tarvittavien sisäelimien hankkiminen tappamalla opiskelijatyttöjä saa viranomaisten huomion kiinnitymään, mutta vain murhien osalta. Ja koska pahalla on aina vastakohtansa on tässäkin kirjassa myös toinen alkemistinen veljeskunta, joka pyrkii estämään viisasten kiven valmistamisrituaalien toteuttamisen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s