Ruokaa hukkaan ja halpaa alkoholia

Helsingin Sanomien verkkosivuilla kerrotaan, että suomalaiset haaskaavat niinpaljon ruokaa, että se rasittaa luontoa jopa enemmän kuin ruokapakkaukset. Miksi ihmiset hankkivat niin paljon ruokaa, jota eivät kuitenkaan syö? Sehän on suoranaista rahan ja resurssien tuhlausta, jollaiseen ei tänäpäivänä luulisi kenelläkään olevan oikeasti varaa. Järjetöntä sanon minä. Viimeaikoina minun biojätteeni on lähinnä koostunut kahvinporoista.

YLE uutisten mukaan alkoholi verotuksen noston yhteydessä ainakin oluen hinta saattaa laskea huomattavasti. Yksittäispakattua olutta saatetaan vastaisuudessa myydä tarjouksissa jopa puolet nykyisiä hintoja halvemmalla. Tästä ei voi vetää kuin yhden johtopäätöksen: Hallitus on sählännyt alkoholiverotuksen kanssa taas. Alkoholiverotusta olisi pitänyt nostaa siten, etteivät alkoholituotteiden hinnat nykyisestä enää laskisi, vaan pikemminkin nousisivat pikkaisen. Hallituksen toiminnasta voinee kuitenkin päätellä, että Suomen valtiolla menee lujaa eikä valtiolla ole pienintäkään lisärahan tarvetta, päinvastoin valtio on jopa valmis rahoittamaan halvan alkoholin aiheuttamien ongelmien selvittelyä ja hoitoa.

Helsingin Sanomien haastattelemat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden liiton ja kaupan edustajat eivät usko alkoholin hintojen laskuun samalla tavalla kuin YLE uutisten haastattelema STM:n Ismo Tuominen.

 

Maailmalta. Yhdistyneet Kuningaskunnat uhmaa vuodelta 1959 peräisin olevaan Antarktiksen sopimusta vaatimalla itselleen kiistatonta valtaa yli miljoonan neliökilometrin alueelle. Yhdistyneet Kuningaskunnat pyrkii vaatimuksellaan varaamaan itselleen lisää öljyn ja kaasun pumppausoikeuksia Etelämerellä. Tällä hetkellä nämä öljy ja kaasuvarat ovat vielä liian syvällä, jotta niitä olisi taloudellisesti kannattavaa pumpata nykyisillä tekniikoilla, mutta tulevaisuudessa tekniikoiden kehittyessä tai hintojen edelleen noustessa tällaista tahtia merenpohjan luonnonvarojen hyödyntämisestä tulee taloudellisesti kannattavaa. Arktisenalueen luonnonvarojen käyttämiseen sisältyy aina suuria ympäristöllisiä riskitekijöitä, koska olosuhteet eivät ole kaikista suotuisimmat ihmisten jatkuvalle toiminnalle ja arktinen luonto on varsin haavoittuvaista ja hitaasti toipuvaa luonteeltaan. Lue The Guardianin juttu. Olisikohan tämä jonkinlainen vastaveto Venäjän ja Tanskan vaatimuksille Pohjoisnavasta?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s