Seikkailua sarjakuvien maailmassa

Nyt sitten kävi niin, että eksyin kirjastossa sarjakuvien osastolle ja muutamia niistä lainasin. Vanhat turvalliset Garfield ja Dilbert ovat toki albumeinakin tuttuja ja lehtien sivuilla olen tutustunut myös B.Virtaseen. Jonkinaikaa kirjaston sarjakuvalaatikoita selailtuani päädyin lainaamaan viisi albumia:

  • Ilkka Heilä: Lähikuvassa B.Virtanen.
  • Andi Watson: Buffy The Wampire Slayer: Uninvited Guest.
  • Max Allan Collins: CSI: Crime Scene Investigation. "Serial".
  • Roy Thomas: Space: Above and Beyond.
  • Scott Adams: What do you call a sociopath in a cubicle?

B.Virtanen ja Dilbert olivat tietenkin tuttua ja taattua laatua eivätkä pettäneet tälläkään kertaa, mutta nuo muut sarjakuvat olivat sitten jo toinen juttu. Onneksi nämä vanhat tutut riittivät kumoamaan harmituksen, joka syntyi tajuttuani nuo kirjastosta raahaamani sarjakuvat minulle sopimattomaksi roskaksi.

Buffy osoittautui pettymykseksi jo muutaman ensimmäisen sivun perusteella enkä pystynyt yrityksestä huolimatta jatkamaan sen lukemista tai edes lehteilemistä. Kuvitus ei miellytä silmää: värit ovat esimerkiksi aivan liian voimakkaat ja muutenkin suttuinen jälki. Kerrontakaan ei Buffyssa päätä huimaa. Tämä oli todella pettymys, sillä tämä oli näistä uusista se, jolle eniten asetin odotuksia; olen ihastunut TV-sarjaan, joten oletin luonnollisesti, että tämä olisi jotain samaa tasoa. Ei saisi koskaan odottaa mitään.

Space: Above and Beyond osoittautui kerronnaltaan paljon Buffya paremmaksi, mutta kuvitus on tässäkin aika häiritsevä. Liian voimakasta väritystä ja suttuisuutta jälleen kerran. Ehkä olen liian vanhanaikanen, mutta lomittain asetellut ruudut ja aina silloin tällöin olevat kuvat ilman ruutua häiritsevät ja pilaavat nautinnon. Tätäkään en pystynyt lukemaan loppuun saakka.

CSI TV-sarjaan perustuva CSI:Crime Scene Investigation -sarjan Serial osa on näistä uusista sarjakuvatuttavuuksista ainoa, joka saa positiivisen maininnan ja sen minä jaksoin jopa lukea loppuun asti. Se oli jopa viihdyttävä. Ruudutus kauniin selkeää; vain harvoja ruutuja lomittain ja tällöinkin vain perustellusti ja tyylikkäästi toteutettuna. Värimaailma ihailtavan pehmeää ja silmiä hivelevää. Oli ilo lukea.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Seikkailua sarjakuvien maailmassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s