Kesäisiä kuvia kotini läheltä

Nämä kuvat ovat aiemminkin olleet täällä blogissa, mutta olen pikkuhiljaa luopumassa box.net -palvelun käytöstä ja olenkin jo siirtänyt nämä kuvat flickr.com -palveluun ja ajattelin ne pistää tänne uudestaan ja tällä kertaa jopa hieman kertoa näkymistä.

Kuvat on otettu 21.6. – 23.6.2007 päiväkävelyiden yhteydessä. Kuvausalue (MML).

Metsäisiä maisemia, jotka yllättävän hyvin onnistuvat peittämään sen tosiasian, että tuossa alhaalla on hakkuuaukko. Tuo alin kuvista ei kyllä sitä hakkuuaukkoa ihan onnistuneesti peitä.

Kivet ovat kovin kuvauksellisia ja ne ovat myös monin eri tavoin hyvin mielenkiintoisia olentoja. Erityisesti suuret, ja mikseivät pienemmätkin, siirtolohkareet ovat kiinnostavia ja voi hyvin ymmärtää miksi muinoin niillä uskottiin olevan haltioita.


Minkähänlainen tulos olisi, jos tuosta kivenalla olevasta puusta teettäisi radiohiiliajoituksen? Se on kyllä kokoajan altistunut hiilipitoisille organismeille, että mitään varmaa siitä ei luultavasti saisi.


Tätä kiveä minä lapsena kutsuin jostain syystä karhukiveksi. Syytä moiselle nimelle sen osaa sanoa. Ei se ainakaan nyt muistuta lainkaan karhua.

Yhtälailla kuin kivet ja siirtolohkareet ovat myös louheikot ja kalliot kiehtovia. Ne ovat kauniita ja tavallaan vaarallisia. Niissä yhdistyvät luonnon kovuus ja samalla myös hauraus.

 
Vanha hakkuuaukko edustalla on pikkuhiljaa toipumassa, mutta maaston kuivuudesta johtuen se on varsin hidas prosessi. Etuoikealla on latuvalotolppa, sillä Hotelli Keurusselän valaistulatupohja menee näiden kallioiden vierestä. Tämä kohde täytyy käydä kuvaamassa myös lumien aikana.


Tässä hieman laajempi näkymä ylemmän kuvan kallioista. Varsin kaunista seutua, etenkin nykyään, kun tuo hakkuuaukko kasvaa taimikkoa.

 
Tätä louhikkoa parempaa louhikkoa ei varmaan Keski-Suomesta löydy. Auringon valon seikkailu kivillä lisää vaikutelman monimutkaisuutta.

Elämäni ensimmäiset reilut 19 vuotta järvenrannassa asuneena en voi olla liittämättä tähän joitakin kuvia järvestä. Kauniista Keurusselästä.

 
Iso Tuulisaari.


Sikoniemi ja Papunen sekä horisontissa Selkisaaret.


Lahdelma.


Tuulisaari, Ketunhäntä, Selkisaaret, Papunen ja Sikoniemi.


Veneilijän paras ystävä :-)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s