Joulun yhteenvetoa: Tänä vuonna oli joulu

Hänen Kuninkaallinen Majesteettinsa, jota jotkut puhuttelevatt Her Royal Majesty, Elisabet II ei ollut nuorena kuningattarena yhtä vakuuttava kuin hän on nykyään harmaine hapsinensa. Tämän voi todeta katsomalla Englannin hovin sivulla (TheRoyalChannel) YouTubessa olevan videon kuningattaren joulutervehdyksestä. Samasta paikasta löytyy myös muita hovin elämästä ja merkittävistä tapahtumista, kuten kuningattaren asettamisesta ja kruunaamisesta.

Tämä on nyt jo toinen peräkkäinen musta joulu täällä lounaisessa Keski-Suomessa. Ulkoilman pimeys on aika masentavaa, mutta toisaalta eihän joulu onneksi ole kiinni lumesta, vaan kaikesta muusta eikä vähiten muista ihmisistä. Mietityttää vain, että miten luonto sopeutuu näihin lyhyneviin talviin, joiden ennustetaan tulevan yhä tavallisemmiksi ja toisaalta miten sitten käy, kun ilmastollinen vaihtelu monen lyhyen talven jälkeen tuokin pitkän ja ankaran talven.

Ruotsalaisen Gävlen kaupungin optimistisuus on tavallaan suloista. Vuosi toisensa perään kaupungille pystytetään olkipukkeja ja joka vuosi joku niistä pukeista poltetaan poroksi vandaalien toimesta. Jo kaiketi parina jouluna Gävlen suuri olkipukki on säästynyt polttamiselta pääosin teknisten keinojen johdosta, mutta samalla pienempi olkipukki on joutunut jos ei poltetuksi niin ainakin yritetyksi. Näin on käynyt jo 1960-luvulta eli aivan olkipukkiperinteen alusta alkaen. Mikseiköhän ole keksitty, että olkipukki voitaisiin ihan virallisesti polttaa vaikkapa joulun välipäivinä? Lue juttu TheLocal.se:stä

Joulu oli ja meni ja siitä selvittiin elossa, hyvässä (?) kunnossa ja onnellisempana kuin koskaan.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Joulun yhteenvetoa: Tänä vuonna oli joulu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s