EFFi.org haitallinen?

Tämä juttu on oikeastaan Internetin aikaskaalassa muinaishistoriaa, sillä Tero Tilus kirjoitti tästä jo 12. joulukuuta 2007 EFFI:n blogissa, mutta koska en ole aiemmin törmännyt tähän mainitsen tästä.

Pohjanmaan Puhelin Oy:n Portti-palvelu, jonka on tarkoituksena suodattaa käyttäjänsä Internetin selailua viruksien, haittaohjelmien ja roskapostin välttämiseksi. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Portti-palvelun hampaisiin on jäänyt ainakin muutamia kansalaisjärjestöjä ja niiden joukoussa kansalaisten sähköisiä oikeuksia ajava Electronic Frontier Finland ry eli EFFI. Vakaa henkilökohtainen mielipiteeni on, ettei EFFI ry ole yksilön kannalta haitallinen organisaatio.

Olisi varsin mielenkiintoista tietää miten tämä Portti-palvelu päättää mitkä sivustot ovat sallittuja ja mitkä eivät. Sanalistan vai kenties mustanlistan perusteella? Ja miten tämä lista lopulta laaditaan? Olen varma, että tällaisia Internetin turvallisuutta ”parantavia” järjestelmiä on Suomessa käytössä lukuisia ja veikkaanpa, että niissä kaikissa on samanlaisia ongelmia. Internettin turvallisuutta ei paranneta sensuurilla, vaan opettamalla ihmisille käyttäytymistä Internetin syövereissä.

Päivän kysymys:

Jos joku kadulla pysäyttää ihmisen, esittelee itsensä ja pyytää tältä huonolla suomella pankkitunnuksia, niin melko varmasti pyytäjä jää ilman saalista. Miksi näin ei tapahdu Internetissä? Kyseessähän on aivan sama tilanne, mutta eri ympäristössä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s