Pieniä (suuria) juttuja maailmalta

Seikkailija Steve Fossett (wikipedia: Steve Fossett (en) / (fi)) on julistettu kuolleeksi Chicagossa hänen kadottuaan lentäessään Nevadan autiomaassa. Koska katoamispaikka on Nevadan autiomaa, tästä varmasti tulee varsin monimutkainen salaliittoteoria. Rauha hänen sielullensa. Lähde: Turunsanomat

Kloonattu liha ilmestynee eurooppalaisiin kauppoihin vuodessa, kertoo Dagens Nyheter.

Vihdoinkin tarpeeksi tarkka kello! Reuters kertoo amerikkalaisten fyysikkojen valmistaneen kellon, joka heittää korkeintaan sekunnin 200 miljoonassa vuodessa. NIST:n virallisen atomikellon tarkkuus on vain sekunti 80 miljoonassa vuodessa eli siis todella epätarkka!

Englannissa 10 punnan lisenssimaksu tupakoijille? DailyMail kertoo hallituksen suunnittelevan lisenssiä, jota ilman ei saisi tupakoida eikä ostaa tupakka tuotteita. Lehden mukaan lisenssimaksu itsessään ei olisi tupakoijille ongelma, mutta lisenssihakemuksista tehtäisiin tarkoituksellisesti mahdollisimman hankalia. Idea tupakointilisenssistä on peräisen London School of Economics’n professori Julian Le Grand’lta. Kuulostaa hyvältä ajatukselta. Olen itsekin tätä joskus pohtinut Suomeen, mutta muutamien ihmisten kanssa keskusteltuani löysin edestäni pari suurta ongelmaa: 1) Tulisiko lisenssijärjestelmän ja valvonnan kustannuksista suuremmat kuin säästöt tupakoinnin vähenemisessä ja 2) Miten mustanpörssin kauppa estettäisiin tehokkaasti.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Pieniä (suuria) juttuja maailmalta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s