Ficom & FCC: Operaattorien ei pitäisi rajoittaa

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto Ficom tuo julki kantansa nettisensuuriin kuukausiraportissaan, kertoo digitoday. Ficomin mukaan operaattorin tehtävä on rakentaa ja pitää yllä Internettiä sensuroimisen sijasta. Internetin sensuroiminen kuuluisi Ficomin tulkinnan mukaan operaattoreista erilliselle poliisiorganisaatiolle, sillä eihän postiakaan ole velvoitettu sensuroimaan jakamaansa materiaalia.

Ficomin raportista kirjotiettua digitodayn juttua lukiessa tulee lähinnä mieleen käsien pesu koko hommasta. Mutta heillä on kyllä pointti. Operaattori ei saa olla se joka päättää mikä on sensuroitua ja mikä ei, koska se asettaisi kansalaisten sananvapauden vielä heikompaan asemaan kuin mitä se nyt on ellemme sitten voisi luottaa siihen, että joku operaattori ei sensuroisi mitään.

Yhdysvaltain viestintäviranomainen, FCC on asettunut vahvasti vastustamaan operaattorien sensuuri- ja rajoituspyrkimyksiä laillisten palveluiden käytön hillitsemiseksi, kertoo digitoday. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi ns. vertaisverkot, joiden käyttö saattaa kuluttaa huomattaviakin määriä käytettävissä olevasta kaistasta. Ja on syytä muistaa, että vertaisverkot eivät ole laittomia verkkoja, vaikka niissä taidetaan suuremmaksi osaksi (?) tekijänoikeudellista materiaalia oikeudettomasti siirtää. Vertaisverkkojen määrittäminen laittomiksi olisi suurinpiirtein yhtä loogista kuin koko Internetin julistaminen laittomaksi.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Ficom & FCC: Operaattorien ei pitäisi rajoittaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s