Pentagon pidättää hengitystään

Pentagon pidättelee edelleen hengitystään viimekesäisen tietomurron johdosta, kertoo Digitoday. Tietomurto osoittautui lopulta paljon luultua laajemmaksi ja nyt Yhdysvaltain puolustusministeriö joutuu vain odottamaan josko varastettuja tietoja jossainvaiheessa käytettäisiin heitä vastaan. Varastettujen tietojen joukossa on tiettävästi paljon vihollisvalloilla ja terroristeille hyödyllistä informaatiota. Yksityiskohtia varastetuista tiedoista eikä varkaiden toimintatavoista ole julkaistu, mutta se tiedetään, että hyökkäyskoodi pyöri Pentagonin järjestelmissä pari kuukautta, minkä aikana käyttäjät saivat sähköpostiviestejä, joiden avaaminen varasti avoinnaolevan verkon käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Pentagonin onneksi heidän koko järjestelmänsä ei ole yksi yhtenäinen verkko, joten hakkerointi saatiin rajoitettua yhteen verkkoon, joka aikaa myöten suljettiin, mutta nähtävästi se suljettiin liian myöhään, koska tietoa ennätti kadota; jälkiviisashan on helppo olla. Goverment Executive.com kertoo, että verkon alasajosta ja sen turvallisuuden uudelleen suunnittelusta tuli kaikenkaikkiaan maksamaan neljä miljoonaa dollaria ja kolme viikkoa aikaa. Mielenkiintoista tässä uutisessa on, että ilmeisesti vasta tämän tietomurron jälkeen ovat ottaneet käyttöönsä digitaaliset allekirjoitukset viesteihinsä ja tilapäiset tunnukset verkkoon kirjautumiseen. Olisin kuvitellut, että Pentagonissa tällaiset olisivat olleet arkipäivää jo ainakin post  9/11 -aikana, mutta ilmeisesti sielläkin pyritään säästämään missä tahansa pystytään.

Saatatte ehkä ihmitellä, miksi minä kirjoitan tästä näinkin paljon, sillä onhan kyseessä jo vanha tapaus. Jos vuoto olisi tapahtunut jossakin Etelä-Afrikan puolustusministeriössä, tuskin kirjoittaisin siitä, mutta vuoto Pentagonissa voi vaikuttaa koko maailmaan ainakin talouden mekanismien kautta. Niinpä vuoto Pentagonissa on meidän suomalaisten kannalta melkein yhtä merkittävä tapaus, kuin vuoto meidän omassa puolustusministeriössämme.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s