Osama uhkailee jälleen

Tällä kertaa Osama bin Ladenin uhkauksen kohteeksi on joutunut Euroopan Unioni, kun lukuisat lehdet ovat julkaisseet ns. Muhammed-pilakuvat, kertovat suomeksi HelsinginSanomat ja ruotsiksi DagensNyheter.

Joutuukohan tässä nyt Suomikin uhkan kohteeksi muutoinkin kuin vain EU-maana, sillä muistaakseni suomalaisessa mediassakin on näytetty Muhammed-kuvia; tosin vain näyttämällä kuvia lehdistä Muhammed-kuvan sisältämä sivu avoinna.

Muhammed-pilakuvista on siis tullut terroristeille heidän kaipaamansa tekosyy, jolla he saavat tukea toiminnalleen muslimimaista. Ja oikeastaan, jos ihan rehellinen olen, niin minä ymmärrän varsin hyvin tilanteen. Muslimien uskonnollista rauhaa ja heidän omia uskonnollisia oikeuksiaan on loukattu varsin verisesti ja vielä häpeällisemmän länsimaiden kannalta tästä jutusta tekee se, että tämä loukkaus on piilotettu pelkurimaisesti sananvapauden alle. Sananvapaus on länsimaisille ihmisille parjon oleellisempi oikeus kuin muslimimaissa ja luultavasti se näin tulee pysymäänkin. Sillä tuskinpa muslimit ovat kovin hanakoita ottamaan käyttöön sellaisia oikeuksia, joilla on perusteltu heidän oman profeettansa ja oman uskontonsa loukkaamista.

Meidän on muistettava, etteivät kaikki muslimit ole al Qaidan jäsenten tai muiden terroristien kaltaisia. Jos erehtyy tekemään sellaisen rinnastuksen, on se yhtä paha, kuin että väittäisi kaikkien kristittyjen olevan yhtä kuin IRA tai ETA  ja niiden tukijat.

Olen kirjoittanut aiheesta aiemmin otsikolla ”Tanskalaiset kaivavat verta nenästään” (13.2.2008). Kyseinen kirjoitus sisältää linkkejä muihin varhaisempiin kirjoituksiina tästä aiheesta.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Osama uhkailee jälleen

  1. Joo, samaa mieltä olen. On se kumma, kun pitää väkisin noita pilapiirroksia julkaista sananvapauden nimissä. Joillekin tuntuu tuo sananvapaus olevan maailman pyhin asia. Joskus on ihan viisasta olla sanomatta sanoja, vaikka siihen vapaus olisikin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s