Öööö… kumpi näistä kuuluu helikopteriin?

USA onnistui toimittamaan Taiwanille ydinaseiden sytyttimiä helikopterin akkujen sijasta vuoden 2006 syksyllä. Humm. Yhdysvalloissa eivät ole tainneet ennenkään osata huolehtia ydinasemateriaalista, kun ottaa huomioon syksyllä 2007 vahingossa pommikoneeseen unohtuneet yhdinpommit. Niin ja siis tämä paljastui kuulemma viime viikolla.

Yhdysvaltain puolustusministeri Robert Gates on määrännyt tarkastettavaksi kaiken ydinmateriaaliin liittyvän välineistön – mutta mites tarkastavat sellaiset laitteet, jotka ovat unohtuneet jo niin kauan sitten, että ne on poistettu luetteloista muka virhemerkintöinä. Emme varmaankaan saa koskaan tietää, millainen on Gatesin määräämän tutkinnan tulos, mutta olen melko varma muidenkin ydinpommien osien puuttumisesta. Yhdysvalloilla on ollut pommeja jo yli viiden vuosikymmenen ajan ja tähän mennessä on jo paljastunut, ettei niistä ja niiden liikkeistä ole pidetty kovin tarkasti huolta, joten joku on varmasti unohtunut jonnekin tai lähetetty vahingossa ties kenelle.

Yahoo News tietää kertoa, että Taiwaniin päätyneet sytyttimet olivat  tarkoitettu  Minuteman [wikipedia EN]-ohjusten Mark-12 ydinkärkien räjäyttämiseen.

Mitenkähän käy, jos helikopteriin asentaa akun tilalle ydinkärjen sytyttimen ja alkaa lataamaan? Vai pitäisikö asentamista itseasiassa kutsua silloin lataamiseksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s