Jälleen laaja sähkökatko Jyväskylässä

Matikan approbatur 2B:n luento oli juuri alkamassa Jyväskylän yliopiston MaD-rakennuksen MaD202 -luentosalissa, kun laaja sähkökatko sattui. Onneksi matikan luennolla sähköt eivät ole tarpeen, kun luentosalin ikkunaverho (sähkötoiminen) sattui olemaan auki ja Aurinko paistoi siitä kauniisti sisään valaisten luentosalin riittävästi. Onneksi matematiikan luennoilla tietotekniset härvelit ovat vain haitaksi – aina luennon alussa käännetään opettajanpöydällä oleva näyttö kumoon, jottei se peittäisi näkyväisyyttä taululle.

Jyväskylän yliopiston tietohallintokeskuksen tiedote kertoo kyseessä olleen laajan sähkökatkoksen, joka pimensi melkein puoli kaupunkia vieden samalla kaikki yliopiston ATK-palvelut. Ilmeisesti Tietohallintokeskuksessamme ei ole varavirtaa tai se on priorisoitu johonkin vielä tärkeämpiin toimintoihin. Kello 20.00 näyttäisivät yliopistoverkon sisäiset Internet-yhteydet toimivan, mutta edelleenkään ei ulospäin ole pääsyä.

Mistäkähän tämä sähkökatko oikein johtui? Tulee mieleen, että pari viikkoa sittenhän tapahtui se mitä kukaan ei osannut odottaa eli pari yhtäaikaista vikaa juuri niissä paikoissa, joissa ne eivät olisi todennäköisiä. Onko nyt taas tullut eteen ”tämän ei pitänyt olla mahdollista”-tilanne?

Tämä merkintä on kirjoitettu 2.4.2008 klo 20.02, mutta lähetetty myöhemmin verkkoyhteyksien normalisoiduttua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s