Holdenia etsimässä

Aika moni varmaankin on tietoinen J.D. Salingerin [wikipedia fi] klassikkoromaanista Sieppari ruispellossa [fennica] (alkp. Catcher in the rye), mutta varmaankin joukosta löytyy aika moni, joka ei ole tätä ”teiniangstin klassikkoa” lukeneet. Itsekään en ole vielä tullut lukeneeksi ko. kirjaa, mutta ainakin nyt katsottuani Holdenia etsimässä -elokuvan minun on suorastaan pakko lukea tuo romaani, vaikken olekaan enää sen kohdeyleisöä.

Malcom Clarken [imdb] ohjaama Holdenia etsimässä (eng. Chasing Holden [imdb]) julkaistiin Suomessa 2001. Elokuvan päähenkilö on mielisairaalasta vapautunut Neil Lawrence (D.J. Qualls [imdb]), joka kouluun palattuaan joutuu kirjoittamaan jatkoa Salingerin Sieppari ruispellossa -romaaniin. Elokuvan ongelma syntyy, kun Neil ei pysty keksimään kirjalle kylliksi arvokasta loppua. Hän lähtee pakomatkalle koulustaan 17-vuotiaan T.J.:n (Rachel Blanchard [imdb]) kanssa tavatakseen erakoituneen J.D. Salingerin.

Elokuva on melko monitahoinen. Toisaalta se on matka, joka saa mielisairaalasta vapautuneen nuorukaisen löytämään oman identiteettinsä Holden Caufieldiin samaistumisen sijasta. Elokuva on myös kertomus siitä kuinka kuoleman sairas tyttö yrittää elää elämänsä viimeiset hetket kunnolla sairaalan sijasta. Kolmas tarina, joka sisältyy elokuvaan, on tarina nykyaikaisen luokkayhteiskunnan eroista. Matka tällaisten tarinoiden kuvaamiseen on jo kovin kliseinen ja olisi virkistävää nähdä jotain muuta vaihteeksi.

Suosittelen lämpimästi kaikille. T.J. on varsin söpö.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s