Mustalista: Keski-Suomen Museo

Ja he tekivät sen taas. Tämä tuntuu toistolta viime vuodesta. Tarkoitukseni oli käydä tänään kello 11.30 Keski-Suomen museossa, kun Yläkaupungin Yön ohjelman mukaan museon näyttelyiden piti olla ilmaisia tänään alkaen kello 11.00. Siis todellakin vain piti, sillä museolla päivystäjä vaati minulta pääsymaksua vedoten siihen, että heidän omilla sivuillaan ei mainita mitään tämän päivän pääsymaksuttomuudesta. Museon päivystäjän mielestä vain illan erikoisohjelman aikaan museo on ilmainen. Selkeä toisin viime vuodesta.

Päivystäjä sanoi, että Yläkaupungin Yön ohjelmassa on virhe. No kai se on pakko uskoa, että siinä on sitten virhe, kun kerta museon virkailija niin sanoo, mutta kenen se virhe oikeastaan on. Minun nähdäkseni virhe on museon, koska ohjelma on ollut nähtävillä julkisesti koko toukokuun eikä K-S museon henkilökunta ole vaivautunut oikaisemaan siinä esiintynyttä väitettä päivän maksuttomuudesta. Tuntuu siltä, että Keski-Suomen museo yrittää röyhkeästi käyttää hyväkseen YläkaupunginYö-organisaatiota rahastuksessaan. No eipä museo saa minun rahojani, eikä minun käyntejäni tulevaisuudessakaan. Juhani Saksan kiviveistokset siis jäivät näkemättä. Toivottavasti tulee tilaisuus nähdä niitä jossain muualla kuin K-S Museossa.

Tällaisesta tapauksesta jää aika paha maku kulttuurin ystäville pitkäksi aikaa, vaikka itse pääsymaksu summana ei niin hirveän suuri olisikaan. On syytä myös mainita, että Alvar Aalto-museon päivystäjä meinasi myös ottaa minulta pääsymaksun, mutta viitattuani YläkaupunginYön ohjelmaan hän päästi minut näyttelyyn ilmaiseksi.

Taidemuseo Holvi ja Suomen Käsityönmuseo päästivät ohjelman mukaisesti ilmaiseksi. Siitä kiitos heille.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Mustalista: Keski-Suomen Museo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s