Videot tukkivat Internetin?

Internet menee tukkoon ja apuun tarvitaan ei vain Kodin Putkimiestä, vaan jonkinlainen Netin Putkimies. Digitoday kertoo netin sisältömäärien kasvun tulevaisuudessa mahdollisesti ohittavan tietoliikennekapasiteetin kasvun ja tästähän seuraa väistämättä ruuhkaa ja tukkoja.

Yhtä asiaa minä en oikein ymmärrä. Miksi Internettiin pitää tunkea kokoajan isompia ja isompia tiedostoja. Miksi netissä levitettävien videoiden ja äänitiedostojen tulee olla jotain super-hyper-laadukkaita, kun huomattavasti heikompikin taso riittäisi kohtuulliseen lopputulokseen? Ja toinen täysin järjetön juttu ovatkin sitten nämä turhat pdf-tiedostot ja flashit, joita molempia tunnutaan käyttävän aika paljon ihan vain laiskuutta tai sitten vain koska ne ovat olemassa. Olen nähnyt monen monituista pdf-tiedostoa, jotka ovat sisältäneet vain tuiki tavallista tekstiä, joka olisi ihan hyvin voitu laittaa XHTML-kielellä tavalliseksi nettisivuksi huomattavasti pienemmässä koossa.

Onko nopeiden Internet-yhteyksien saatavuus tehnyt Internetin sisällöntuottajista välinpitämättömiä ja huolimattomia? Ja onko nopeiden yhteyksien myötä yleistyneet raskaammat sivustojen toteutustekniikat nousseet www-suunnittelijoilla päähän ja ajaneet käytettävyyden ja resurssien säästämisen ylitse? Kannatan mahdollisimman kevyiden tiedostojen käyttöä ja jos sitä ei muuten saada aikaan, niin ehkä pitäisi alkaa perimään tietyn koon ylittävistä tiedostoista jonkinlaista haittaveroa, joka käytettäisiin sitten verkkoresurssien ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Videot tukkivat Internetin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s