YLE Uutiset uudistaa nettisivunsa

YLE Uutiset ovat uudistamassa nettisivujaan ja uudet sivut (beta vaiheessa) näyttävät aika tyylikkäiltä verrattuna vanhoihin sivuihin, vaikka suuria muutoksia toki ei olekaan nähtävissä. On todella hyvä, ettei YLE ole sortunut tekemään uutissivustaan modernin nettisivutekniikan raskasta sekasotkua, vaan pitäytynyt perinteikkäässä yksinkertaisessa ulkoasussa. Erityisesti kiitosta ansaitsee uuden teksti-versio sivun ulkoasu, joka on vanhaan verrattuna aivan kuin eri vuosituhannelta (mikä varmaan saattaa pitää paikkansakin).

Miinusta uusi sivusto saa lähdekoodistaan. Uudella pääuutissivulla on 5 virhettä ja 6 varoitusta ajettaessa sivu W3C:n validaattorin läpi (katso validointitulos, päivittyy jos sivun koodi muuttuu). Teksti-version pääsivulle W3C:n validaattori ei ole läheskään yhtä armelias, vaan antaa 38 virhettä ja 3 varoitusta (katso validointitulos, päivittyy jos sivun koodi muuttuu). Ongelmina näyttäisi olevan ainakin väärän doctypen valinta ja väärään järjestykseen laitetut tagit.

Uuden sivuston toiminnassa on vielä hieman toivomisen varaa, sillä vasemmalla olevan navigointipalstan linkit ja palautelomake eivät toimi Opera 9.62 selaimella, mutta toimivat kyllä Firefox 3.0.4 -selaimella. Toivon vain, ettei YLE ole päätymässä samaan ratkaisuun kuin TeliaSonera, nimittäin siihen, etteivät he halua palvella Opera-selaimen käyttäjiä.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “YLE Uutiset uudistaa nettisivunsa

  1. Saman validaattorin mukaan sinulla on 349 virhettä ja 72 varoitusta tällä sivulla…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s