Vuosi 2008 – Lamaannuksen alun jatkoa

Mitä meille onkaan jäänyt käteen vuodesta 2008? Sen voin ainakin sanoa, ettei maailman hyvinvointi ole kovin paljoa kohentunut eikä parannusta näytä olevan tulevaisuudessakaan tulossa, huolimatta siitä mitä erinäiset tahot antavat ymmärtää. Myönnetään, että olen aika pessimistinen, mutta parempi niin kuin olla yltiö optimisti.

Yhdessä vuodessa ennättää tapahtua yllättävän paljon asioita globaalissa mittakaavassa, mutta toisaalta se taas on varsin lyhyt ajanjakso, joka menee ohi aivan hujauksessa. Päivänsäteellä on mielenkiintoinen merkintä blogissaan ajan kulumisesta otsikolla "Mihin tämä johtaa?" (28.12.2008).

New Scientist on julkaissut nettisivuillaan useita luetteloita oman julkaisunsa kohokohdista kuluneen vuoden ajalta (linkit lehden englanninkielisille sivuille):

Tietokone.fi muistuttaa meitä jokapäiväisiä ja miksei muitakin tietokoneiden käyttäjiä järjenkäytöstä ja huolellisuudesta otsikolla "Vuoden hulluimmat tietotuhot: Tyhmyyttä ja epäonnea" (5.12.2008).

Wired on jollain logiikalla onnistunut luomaan TOP 10-listan vuonna 2008 löydetyistä uusista organismeista. Wired: Top 10 New Organisms of 2008 (24.12.2008).

Extreme Mortman on julkaissut jo järjestyksessään kolmannen vuosittaisen listansa hauskimmista poliittisista lainauksista. Aivan viimeaikaisimmat eivät ole tälle listalle päässeet, sillä lista on suljettu 29.11. Top Ten Funniest Political Quotes 2008.

Joulukuun alussa julkaistiin Yahoon kymmenen käytetyintä teknologia hakusanaa vuodelta 2008. 2008’s top ten most-searched tech terms. Googlen suosituimmat hakusanat löytyvät Zeitgeist-palvelusta ja kun klikkaat Suomen lipun kuvaa, saat Suomen suosituimmat googlen hakusanat. Ask.comin suosituimmat haut löytyvät osoitteesta http://about.ask.com/en/docs/2008/topqueries.shtml.

Helsingin Sanomat ovat julkaisseet vuoden uutisista kuvakoosteet jaoteltuina kotimaisiin ja ulkomaisiin uutisiin.

Tänä vuonna aukesi suurelle yleisölle ainakin kaksi mielenkiintoista Internet-sivustoa: Encyclopedia of Life ja Europeana. Nämä molemmat kärsivät resurssipulasta alkuaikoinaan, mutta ovat nyttemmin jo pystyssä, tosin Europeana on edelleenkin testausvaiheessa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s