Ekofontti – nuukan miehen pelastus?

Löysin tässä taannoin nuukan miehen fontin. Tavallisessa näyttöpäätetyöskentelyssä fontti on ehkä hieman suttuinen – hyvin luettava siinäkin – mutta varsinainen käyttötarkoitushan tälle fontille on musteen säästäminen tulostettaessa ns. toisarvoista materiaalia. Kyseessä on siis Sprang_eco_sans_regular.ttf, jonka voi ladata ilmaiseksi osoitteesta www.ecofont.eu. Kyseessä on reikäjuustomainen sans-kirjasinleikkaus, jonka rei’itys ei ihme kyllä ole lainkaan häiritsevää normaalikokoisena mustesuihkulla tulostettuna (laserilla en ole kokeillut). Sivusto lupaa jopa viidenneksen leikkauksen musteen kulutukseen. Onhan se ihan kiva pudotus, mutta vielä suuremman pudotuksen musteen kulutukseen saa, kun skaalaa useamman sivun samalla sivulle tai jättää kokonaan tulostamatta tarpeettomimmat sivut.

Koottuja säästövinkkejä tulostukseen/kopiointiin liittyen

  • Mahduta samalla sivulle useampia sivuja, mikäli tekstin ja kuvien koot sallivat. Onnistuu nykyään suurimmalla osalla tulostinajureista (eli kun tulostat, niin tutki niitä tulostusikkunan välilehtiä ja painikkeita vähän tarkemmin)
  • Kaksiopuoleistulostus (eritoten yhdessä edellisen kanssa)
  • Jätä taustakuvat ja turhat kuvat tulostamatta, mikäli mahdollista.
  • Tulosta esimerkiksi esitelmädioista, kuvastoista jne. vain ne tärkeimmät sivut paperille
  • Silloin kun uusioituja (uudelleen täytettyjä ja mahdollisesti huollettuja) mustekasetteja on saatavilla, on musteen hinta niissä yleensä halvempi. NB! Kirjoituspäät saattavat kuitenkin olla kaseteissa tukkeutuneita, joten tulostusjälki  ei ole aina siedettävää – tätä ei valitettavasti voi tietää etukäteen.
  • Älä tulosta. Asenna tietokoneeseesi PDF-tulostin (esim. CutePDF Writer), jolla voit tallentaa mielenkiintoisista verkkosivuista “tulostetun” version koneellesi talteen PDF-muodossa.
  • Skannaus voi joskus olla järkevämpää kuin kopiointi. Itse ainakin olen huomannut kopiointimäärieni laskeneen rajusti sen jälkeen, kun kopiokoneista on alkanut löytyä verkkoon kytketty skanneri. Läheskään kaikkea tietoa ei tarvitse säilyttää paperilla.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s