Eläimet gallerioivat

Tässä muutamana päivänä olen kiinnittänyt huomiota IRC-Gallerian, etenkin uusien, käyttäjien oletuskuviin, jotka antavat ymmärtää, että gallerian käyttäjäkunta ei muodostukaan vain homo sapiens sapiens -lajin edustajista. Oletuskuvien, joista sääntöjen mukaan on tunnistettava käyttäjä, mukaan käyttäjien joukossa näyttäisi olevan pingviinejä, koiria, gorilloja ja muita epämääräisiä ötököitä.

Sitten yksi minua pitkään askarruttanut seikka on galleriaan rekisteröitymisen ilmiselvä hoppu. Riiviöt haluavat rekisteröidä itselleen juuri sen kaikista koleimman nikin niin äkkiä, etteivät he ole saaneet itsestään hankituksi vielä yhtäkään omaa valokuvaa, vaan ensimmäisestä kuvasta (ja siten myös oletuskuvasta) löytyy ties mitä roskaa. Miksi ihmeessä pitää hoppuilla niin paljon? Kyllä luulisi kenellä tahansa olevan sen verta malttia, että malttaisi ensin otattaa itsestään kuvan ja vasta sitten rekata sen nikin galleriaan oikean kuvan kera.

Ainiin ja minusta kuva, jossa käyttäjä on täydessä jääkiekkovarustuksessa tai jossain kaukaisuudessa muutaman millin kokoisena hahmona, jota melkein suurennuslasin kanssa täytyy etsiä, eivät ole tunnistettavia ja siten oletuskuvia, vaikka muuten olisivatkin ihan kivoja kuvia. Myöskään varpaista tai sormista kovin moni meistä ei tunnista ihmistä, koska keskiverto irc-gallerioija tuskin on ”CSI-pätevöity”.

Oikeastaan minulle on ihan sama mitä teidän oletuskuvissanne näkyy, mutta kahdesta syystä minä haluan käyttäjän niistä tunnistaa: 1:ksi Sääntöjen mukaan niiden kuvien tulee olla sellaisia ja 2:ksi Koska oletettavasti suurin osa meistä noudattaa oletuskuvasääntöjä, on kohtuuden ja reiluuden mukaisesti perusteltua vaatia sitä myös muilta yhteisön järjestyksen turvaamiseksi.

Mikäli haluat helppotajuisia ja käytännöllisiä ohjeita gallerian kuvista, niin suosittelen kääntymään Gates of Hell -blogin Irc-Galleria for dummies -merkinnän puoleen.

Ja kyllä, jotkut ovat ehkä saattaneet menettää jonkun ryyppäjäisposetuskuvansa takiani : D

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s