McHalal-kana

IltaSanomat tietää kertoa tänään Kotimaa-lehteen viitaten, että McDonaldsin Suomessa myymä kananliha on teurastettu  islamilaisten halal-rituaalien mukaisesti. Tällä varmaankin pyritään siihen, että myös islaminuskoiset voivat aterioida em. hampurilaisketjussa ilman omantunnon tuskia. Muistaakseni halal-rituaalien mukainen teurastaminen on Suomessa kielletty, mutta ilmeisesti siellä mistä tanskalainen tavarantoimittaja tuo kanansa (tanskasta?) se ei ilmeiseti ole sitä. Odotan mielenkiinnolla tuleeko tästäkin tapauksesta julkisuudessa maahanmuuttajien tavat vs. alkuperäissuomalaiset tavat väittely, jonka temmellyksessä itse todellinen asia unohtuu.

Mitähän fundalmentalistikristitty on mieltä siitä, että hänen kanahampurilaisensa onkin valmistettu muslimien rituaalien mukaisesti? En ole kyllä varma käyttävätkö fundamentalisti kristityt mäkkärin palveluita hyväkseen. Joka tapauksessa voisin kuvitella, että mäkkärin kannattaisi pitäytyä suurena toimijana neutraalissa toiminnassa ja jättää uskonnolliset ja muut kulttuurilliset erikoisuudet erikoisliikkeiden toimialaksi.

Yksi vastaus artikkeliiin “McHalal-kana

  1. Suomessa käytetty ja sallittu halal teurastus on hyväksyttyä niin, että eläin saa kuoleman aiheuttavan sähköiskun ja saman tien viilletään eläimeltä kurkku auki, joten eipä tuosta varmaankaan tule kenellekään ongelmia syödä hampurilaistaan rauhassa, vaikka kana olisikin Suomessa teurastettu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s