Ei suklaata eikä mehua lapsille!

Sanomalehti Keskisuomalainen kirjoittaa nettisivullaan Valtion Ravitsemusneuvottelukunnan antamasta suosituksesta, jonka mukaan alle 15-vuotiaiden ei pitäisi pistää sisäänsä lainkaan kofeiinia. Tämän mukaan siis lapsilta energiajuomien, kahvien ja teiden lisäksi pitäisi kieltää mm. kaakao ja suklaat, koska nämäkin sisältävät huomattavia määriä kofeiinia. Samainen neuvottelukunta on myös linjannut ettei täysmehuakaan saisi juoda kuin lasillisen ja senkin ruoan yhteydessä.

Mitähän tuohon nyt oikein sanoisi. Ihmiset reagoivat kofeiiniin hyvin erilaisilla tavoilla. Toisille kaksi kuppia kahvia aamulla riittää viemään yöunet seuraavalta yöltä, kun taas toiset (kuten minä) saavat helpoimmin unta juotuaan kupillisen kahvia viimeisenä ennen nukkumaan menoa. Mielestäni kofeiinin kanssa pitäisi pikemminkin noudattaa normaalia maalaisjärkeä, jos sellaista nyt ihmisillä enää on. Ja kofeiinin rajoittamisesta puhuttaessa ei saisi keskittyä vain kahviin, teehen ja energiajuomiin, koska kofeiinia löytyy monesta muustakin tuotteesta.

Tuo täysmehun pannaan julistaminen on mielenkiintoista. Liekö tässä ajateltu sellaisia tönkkösokeroituja mehuja, joita minun lapsuudessani tarjoiltiin koulussa ruokajuomana ja liikuntapäivinä.  Sokeroimaton mehu on minusta ihan järkevä janojuoma etenkin näin lämpimällä aikaa, kun runsaasta veden juomisesta tulee helposti huono olo.

Linkkejä aiheeseen liittyen:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s