R. Paulig vs. G. Paulig

Helsingin hovioikeus antoi mielenkiintoisen ratkaisun, jonka mukaan Robert Paulig ei saa käyttää omaa nimeään markkinoidessaan kahvejaan, koska sukunimi Paulig voidaan yhdistää myös Paulig-suvun omistamiin yrityksiin, joiden kanssa Robert Paulingilla ei ole ollut mitään tekemistä vuoden 1986 jälkeen. Siis henkilö ei saa käyttää omaa nimeään markkinoidessaan omia tuotteitaan, vain koska sattuu olemaan toinen samaa sukunimeä käyttävä yritysrypäs. Muistaakseni aikoinaan oli samantapainen kiista Palhmrothien perheessä ja se taisi päättyä aivan toisenlaiseen päätökseen sukunimen käyttämisestä tuotteiden markkinoinnissa.

Tämä on aivan järkyttävää ja lähes EU:n tasoista kuluttajien aliarviointia. Onhan se nyt ihan selvää, että Robert Paulig ja Paulig ovat kaksi eri firmaa ja tuotemerkkiä eikä näiden tuotemerkkien historiakaan luultavasti ole tuntematon kenellekään kahvinystävälle.

Minulle Robert Paulig tulee aina olemaan Robert Paulig ja Paulig tulee olemaan Paulig. Pidän molempien kahveista, mutta en tästä naurettaviin mittasuhteisiin paisuneesta perheriidasta, joka mustamaalaa koko suomalaista kahvikulttuuria.

Olisikohan tässä paikka Paulig-sukuyhtiön boikotoimiselle ja muutamalle ylimääräiselle paketille Robert Pauligin kahvia?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s