Julkisen sivuston RSS-syöte salasanan takana?

Törmäsin tässä mielestäni hyvin erikoiseen omituisuuteen Internetin maailmassa, vaikka sinnehän kyllä mahtuu kaikenlaista joka tapauksessa. Tämän kertainen erikoisuus kuitenkin sai minut ihmettelemään oman ristiriitaisuutensa tähden.

Ainakin keskisuomalaiset lukijani ovat tietoisia Jyväskylän Keljonlahteen rakennettavasta voimalatoiksesta. Käväisin tänään uteliaisuuttani tutustumassa voimalaitoksen nettisivuihin ja olisin tilannut RSS-syötteenä sivuston Ajankohtaista-palstan, mutta kappas kun se vain onnistukaan. Kaikkien saatavilla olevan sivun RSS-syöte, jonka olemassa olo on selaimille näkyvissä, onkin laitettu salasanan taakse. Mitähän järkeä tässäkin on? Ja tietysti jokainen Internettiä ja sen sivujen rakennetta hyvin tunteva ja Keljonlahdesta tarpeeksi kiinnostunut,  voi tehdä itselleen RSS:n tuosta sivusta käyttämällä Yahoo Pipes’n kaltaista työkalua. Tällaisen RSS-osoitteen julkinen levittäminen tosin voisi olla jo tekijänoikeuskysymys.

Liekö tällä jotain tekemistä sen kanssa, että Keljonlahden voimalaitoksen vastustajien joukko on kohtuullisen aktiivinen Internetissä?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s