Terrorisoivat opiskelijat

Yksi opiskelijaelämän haittapuolista on, että joutuu kestämään vaihto-opiskelijoita. Vaihto-opiskelijoilla ei kovin usein tunnu olevan pienintäkään käsitystä käytöstavoista saatikka yksinkertaisesti siitä, mitä on sallittua tehdä ja mitä ei. Heille on varsin tavanomaista juhlia railakkaasti yömyöhään välittämättä talon muista asukkaista ja sääntöjen mukaisesta yöhiljaisuudesta. Juhlien jälkeen tietenkin rappukäytävässä ja yleisissä tiloissa on aivan kammottava siivo – silputtua paperia, lasinsirpaleita, tupakan ja ties minkä tumppeja (polttaminen on tässä talossa kielletty, koska asunnot ovat soluja), kaljaa lattioilla ja ties mitä kirjaimellisesti oksettavaa. Eikä tämä ympäristön / tilojen sotkeminen rajoitu vain bileisiin. Ostoskärryjä, liikennemerkkejä, Altekin työmaapuomeja, kuormalavoja yms. löytyy tasaiseen tahtiin portaikosta.  Rappukäytävä on todella siivottomassa kunnossa, kun siivousfirma ei niitä 24/7 kerkiä putsaamaan.

Tänä syksynä on tiedotteen mukaan jouduttu hissiä korjaamaan ylikuorman takia jo kahdesti (lasku yli 1000 euroa yhteensä) ja nyt viikonloppuna ovat vaihto-opiskelijat kuulemma pitäneet jonkinlaista nuotiota kerhohuoneessa. Vast’ikään pääsimme eroon paikallisista naapurien kakaroista, joiden jengi teki täällä tuhojaan ja vielä toistaiseksi saamme kärsiä vaihto-opiskelijoiden terrorista. Ehkä KOAS tulevaisuudessa harkitsee paremmin vaihto-opiskelijoiden ottamista vuokralaisiksi.

Ai mistäkö tiedän, että kyse on vaihto-opiskelijoista? Tiedän tässä talossa asuvat harvat suomalaiset ja myös sen, ettei heistä kukaan ole tähän osallinen.  Onneksi minulla on käynyt hyvä tuuri kämppisten kanssa, he kaikki ovat olleet rauhallisia – ainakin asunnollaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s