Toivakka haluaa naisista rappioalkoholisteja

Kokoomuksen kansanedustaja Lenita Toivakka on esittänyt hieman omituista (mutta aina silloin tällöin esiin pulpahtavaa) kritiikkiä koskien vanhemman rikoskonstaapeli Ville Hahlin gradua (linkki IS:n juttuun). Hahl arvioi gradussaan, että puolet naisten raiskauksista olisi voitu välttää, jos naiset olisivat käyttäytyneet yleisesti hyväksyttävällä tavalla. Tällaisen lausuminen ei tietenkään ole sallittua Toivakan tapaisten ihmisten mielestä, koska naisten tulee olla yhtä pahasti yhteiskuntakelvottomia ja rappioituneita juoppoja kuin miestenkin. Miksi tasa-arvoa haetaan näin sairaalla tavalla? Oikea tapa hakea tasa-arvoa olisi olla hyväksymättä rappiokäyttäytymistä keneltäkään sukupuoleen katsomatta. Suomalaisessa yhteiskunnassa ihannoidaan aivan liikaa rappiokäyttäytymistä ja siitä on tullut jopa pakollista toimintaa tietyissä ihmisryhmissä.

Toivakan kommentilla ei ole lopulta mitään tekemistä raiskaustapausten kanssa. Kyse on vain moraalisesti hyväksyttävän näköisestä tekosyystä vaatia (ja ylistää) rappiokäyttäytymistä. Kansanedustajien pitäisi ehkä hieman tarkemmin harkita mitä suustaan päästävät.

Ja lopuksi vielä rautalangasta:

  • Raiskaus on aina rikos eikä siihen voi liittyä lieventäviä asiainhaaroja.
  • Jokaiselta  (sukupuoleen ja ikään katsomatta) pitää vaatia yhteiskunnallisesti hyväksyttävää ja kestävää käyttäytymistä aina ja poikkeuksetta.
    • Tällaisen käyttäytymisen puutetta ei voida pitää lieventävänä, vaan ainostaan raskauttavana asianhaarana. Eli jos uhri ei käyttäydy normien mukaisesti, ei se ole lieventävä asianhaara, mutta rikollisen normien vastainen käyttäytyminen on raskauttava asianhaara.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s