Eiköhän Eduskunnan olisi vihdoin aika siirtyä IT-aikaan?

Eduskunta tuhlaa vuosittain paperiin melkoisen määrän energiaa. Sanomalehti Keskisuomalaisen nettisivujen mukaan paperia käytetään puolentoista kilometrin korkuisen pinon verran joka vuosi (linkki). Mitäs jos materiaali jaettaisiin paperien sijasta sähköisessä muodossa? Ne jotka oikeasti tarvitsisivat paperisia versioita muistiinpanojen yms. tekemiseen voisivat sitten tulostaa tarvitsemansa sivut.

Sen jälkeen kun Jyväskylän Yliopistossa otettiin käyttöön Ricoh-järjestelmä en ole juurikaan tulostanut / kopioinut mitään aivan pakollisten papereiden lisäksi. Luentomateriaali on jaettu pitkälti sähköisenä ja niissä kursseissa joissa materiaali on toimitettu paperilla kopioitavaksi, olen katsonut kätevämmäksi skannata ne koneelle pdf-muotoon monitoimilaitteella.

On totta, että olin aluksi aika käärmeissäni yliopiston siirtyessä Ricohiin, kun mm. vanhat tulostuskiintiöt nollattiin ja alussa käyttöohjeetkin olivat vielä vähän niin ja näin. Eduskunnassakin muutosvastarintaa varmasti esiintyisi alkuun, mutta laadukkaalla koulutuksella saataisiin varmasti jääräpäisemmätkin ihmiset vakuutettua paperien vähentämisen hyödyllisyydestä. Jos laitteistoja ei osata käyttää ja mikä tärkeintä soveltaa luovasti kunkin käyttäjän omiin rutiineihin, ei niillä saavuteta läheskään täydellistä tulosta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s