Kalkkiliitutaulu <3

Maailma teknistyy ja kehityksen mukana on pysyttävä. Tietokone otsikoi tänään ”Aapiskukolle digitaalinen orsi” (linkki) ja kertoo brittiläisen Promethean markkinoivat Suomeen Activeclassroom-pakettia, sisältäen mm. sähköisen korvikkeen liitutaululle.

Henkilökohtaisesti väitän kyllä, ettei ole kalkkiliitutaulun voittanutta. Taulu on niin yksinkertainen, toimintavarma, kestävä ja käytännössä vain mielikuvitus asettaa rajat sen käytölle. Yhdistettynä dataprojektoriin ja valkokankaaseen on se minusta varsin täydellinen.

Opetuksen teknistyminen on tietysti seurausta ympäröivästä maailmasta ja sen takia se on välttämätöntä, mutta tietyt rajat olisi kuitenkin hyvä vetää, etenkin peruskoulun puolella. Vaikka meillä on vempaimia ympärillämme ties kuinka paljon, pitää tulevaisuudessakin lapsille opettaa ”vanhanaikaisia” asioita kuten käsin kirjoittamista, piirtämistä käsin, laskemista päässä ja paperilla. Ihan sen takia, että tietotekniikka pettää aina jossain vaiheessa jollakin tavalla ja sellaisissa hetkissä auttaa huomattavasti tottumus vanhanaikaisten työskentelytapojen käyttämiseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s