Gävlen pukki, Bergenin piparkakku ja Viialan kuusi

[picapp align=”right” wrap=”true” link=”term=Christmas+Tree&iid=3231156″ src=”d/5/0/4/67.JPG?adImageId=7905439&imageId=3231156″ width=”380″ height=”289″ /]

Ruotsalaisessa Gävlen kaupungissa ollaan optimisteja, sillä heidän vuohipukkinsa (linkki) on poltettu jo lukuisia kertoja, mutta he rakentavat sen vuodesta toiseen uudestaan. Optimistia löytyy myös pohjoisesta naapuristamme Norjasta. Norjalaisen Bergenin piparkakkukaupunki on tänä vuonna joutunut vandalismin kohteeksi (linkki). Saa nähdä olemmeko me suomalaiset yhtä optimistisia julkisten joulukuustemme kanssa. Aamulehti kertoo vandalistien kaataneen Viialan joulukuusen moottorisahalla (linkki). Tuleeko tästä vuodesta kenties joulukuusivandalismin merkkivuosi?

Varmaan suomalainen moottorisahan käyttäjäporukka on ollut alkoholin vaikutuksen alaisena tai ainakin sillä jonkinlaista osuutta asiaan. Toinen vaihtoehto tietysti olisi, että näiden jouluperinteiden vandalisoimisten takana ovatkin ateistit, vapaa-ajattelijat, muslimiterroristit ja muut uskonnolliset fanaatikot.

Kuva: Russia’s main Christmas Tree decorated in Kremlin’s Sobornaya Square. PicApp / ITAR-TASS / Vitaly Belousov.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s