Netti dieetille

Internetin resurssit kasvavat jatkuvasti sitä mukaa, kuin käyttäjät keksivät tuottaa lisää raskasta roskaa tuutin täydeltä. Niinhän sitä voisi kuvitella, mutta jossain vaiheessa rajan on yksinkertaisesti pakko tulla vastaan, jossain muodossa ainakin.

Ajattelemattomat ja välinpitämättömät ihmiset suoltavat nettiin tarpeettoman raskasta materiaalia tavan takaa luultavasti siksi, että se on helppoa eikä se vaadi mitään koulutusta. Tällaisesta järjettömästä resurssien tuhlauksesta käy hyvin esimerkiksi Jyväskylän kaupunginkirjaston Varatuimmat kirjat 2.2.2010 –lista, joka sisältää vain tekstiä, mutta on siitä huolimatta laitettu PDF-muotoon. Järkevin muoto tälle luettelolle olisi luonnollisesti ollut XHTML jo ihan käytettävyytensäkin takia puhumattakaan tiedostokoosta (jossain mielessä jopa pelkistetty TXT-tiedosto olisi ajanut asian ihan hyvin).  Asiasta on lähetetty palautetta kirjastoon.

Olen netin ylipainoisuuden tiimoilta päätynyt kokoamaan luetteloita yleisesti hyödyllisistä sivustoista, joiden käyttämiselle on olemassa kevyempiäkin vaihtoehtoja eli ko. sivustoilla on olemassa mobiili- tai tekstiversiot. Luettelot löytyvät Kevyesti verkossa-blogistani osoitteesta http://kevyesti.wordpress.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s