Areenasta löytyy välillä jotain…

Radioteatterin maanmainion Knalli ja Sateenvarjo –kuunnelmasarjan lisäksi YLE Areenasta löytyy aina joskus jotain muutakin mielenkiintoista. Sääli vain, että niin usein se mielenkiintoinen on jonkun muun kuin meidän Ylemme tuottamaa – Knalli ja Sateenvarjo on sentään Ylen tekemä, englantilaisesta käsikirjoituksesta.

Mutta siis asiaan.

Ulkolinja dokumentti bioaseista on mielenkiintoista katseltavaa, vaikka se itse asiassa jättääkin enemmän kysymyksiä kuin varmoja vastauksia. Sellaistahan se on, kun kyse on kansallisesta turvallisuudesta, vallasta ja salaliitoista. Dokumentin esittelyteksti kannattaa lukea, vaikkei itse dokumenttia enää voisikaan Areenasta (Ulkolinja: Bioaseet, vaiettu uhka. 27.3.2010 saakka) katsoa. Dokumenttiin liittyy myös englanninkielinen Anthrax War –nettisivu.

Toinen ajankohtainen ja julkisuudessakin puhuttanut mielenkiintoinen dokumentti käsittelee turkistarhausta ja sen ongelmakohtia eli kyseessä on A-Studion 17.2.2010 lähetys, jossa myös kuullaan kuinka on käynyt kalkkunoiden teuraskuljetuksien liiallista ahtautta kritisoineelle tarkastuseläinlääkärille ja itse asialle. Ohjelma on katsottavista Areenasta 19.3.2010 saakka.

Turkistarhaus on ehkä tarpeettomimpia ja kestämättömimpiä elinkeinoja Suomessa, koska se rakentuu vain ja ainoastaan ihmisten turhamaisuuden varaan eikä millään tasolla kohtaa todellisia tarpeita. Mitä sen työllistämisvaikutukseen tulee, niin eiköhän se ole kuitenkin aika merkityksetön Suomen työttömyyden mittakaavassa – ei tietenkään henkilökohtaisella tasolla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s