Politikeniltä löytyi selkärankaa

Tanskalaislehti Politiken on yksi niistä lehdistä, jotka julkaisivat aikoinaan kohua herättäneitä Muhammed-pilapiirroksia. Nyt Politiken on pyytänyt ryhdikkäästi muslimiyhteisöltä anteeksi pilapiirroksien julkaisemista.

Kuten jo aiemmissa kirjoituksissani olen todennut, on pilapiirroksien satiirin ja tarkoituksellisen halveeraamisen välillä hiuksen hieno, mutta kuitenkin selkeä ero. Julkaistujen pilapiirroksien on tarkoitus olla satiirisia ja kärkkäitä, mutta niiden ei tule olla tarkoituksellisesti syvästi loukkaavia. On aivan jokaisen oma asia millaisia pilapiirroksia taiteilee pöytälaatikkoonsa, seinälleen tai jopa myyntiin.

Sananvapaus on pyhä arvo eikä sitä saa rajoittaa, mutta sitä ei myöskään saa käyttää väärin. Väärinkäyttäjät polkevat yhden länsimaisen yhteiskuntamme peruspilarin surutta lokaan aiheuttaen suurta hallaa sekä yhteiskuntarauhalle että sananvapaudesta hyötyville tahoille.

Aamulehdessä (linkki juttuun) kerrotaan, että tanskalaiset poliitikot ja monet lehdet ovat arvostelleet Politikenin anteeksipyyntöä. Niinpä niin. Nykyisessä tilanteessa saa paljon irtopisteitä, niin poliittisesti kuin mediankin alalla, jos on kärkkäästi arvostelemassa jotain pinnalla olevaa asiaa riippumatta mitä mieltä siitä asiasta oikeasti on. Julkisuus on tärkeää, ei se millaista se on  – Winston Churchill ?.

Politiken-lehden pääkirjoitus aiheesta (englanniksi käännettynä).

Olen aiemmin kirjoittanut aiheesta:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s