Turvallista kevättä!

Lumet sulavat ja kesäpyöräilijät kaivavat polku- ja moottoripyöränsä ”naftaliinista”, joten liikenteessä saa olla entistä tarkkaavaisempi, sillä minäkin olen kohta siellä polkupyörälläni huristelemassa – sääntöjen mukaan tietenkin.

VTT on laatinut todella lyhyen – kymmen kohtaisen – turvallisuuskartoituksen sekä kävelijöille, pyöräilijöille että autoilijoille. Testi on ehkä vähän hölmö yksinkertaisuudessaan, mutta kai sekin jotain kuitenkin kertoo. Testi löytyy tästä. Jos aiot tehdä testin, niin varaa aikaa huomattavasti enemmän kuin kymmeneen kysymykseen menisi, koska testi latautuu todella hitaasti.

Oletan, että lehtien yleisönosastoilla ja lehtien lyhyet / tekstari /tms palstoilla kohta valitetaan niin törttöilevistä pyöräilijöistä kuin autoilijoistakin. Ehkä ihan syystäkin, mutta jotkut oudot ja melko usein toistuvat harhat tai asenteet ovat aika huvittavia ja tavallaan myös huolestuttavia. Esimerkiksi käy vaikka tämä outo ja virheellinen käsitys, ettei suojatietä pitkin saisi ajaa polkupyörällä pyörällä ajon ollessa sallittua ennen ja jälkeen suojatien.

Lisää luettavaa:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s