Hylätty sosiaalisen median palvelu

Muutaman vuoden kuluessa ystäväpiiristäni pari ihmistä ovat hylänneet Sulake Dynamoid oy:n ylläpitämän Irc-Galleria-palvelun. Nyt minäkin olen liittynyt heidän joukkoonsa ja kirjautunut pysyvästi ulos galleriasta, koska gallerian toiminnot eivät vastanneet tarpeitani. Vaikka galleria onkin avoimempi kuin Facebook – kaikki näkevät kaiken ainakin periaatteessa – niin toiminnallisuuden kannalta se on paljon suljetumpi. Facebookin puolesta puhuvat ulkoisten palveluiden helppo liitettävyys – minun kannaltani etenkin Reunahuomautus-blogin liittäminen FB:n uutisvirtaan.

Eilisellä Viestintä ja vuorovaikutus Sosiaalisessa mediassa –kurssin ensimmäisellä luennolla Erkka Piirainen käsitteli lyhyesti saturaatiota, jonka mukaan sosiaalisen median käyttäjät väsyvät käyttämään monia eri palveluita ja keskittyvät muutamaan suuriin palveluihin, kuten Facebookiin tai MySpaceen, jotka sulkevat sateenvarjonsa alle lukuisia, ennen eripalveluiden alle kuuluneita, ominaisuuksia ja toimintoja.

Irc-gallerian hylkäämisessä on jollain tasolla ainakin kyse saturaatiosta, mutta ei välttämättä minun saturaatiostani, koska olisin kyllä säilyttänyt tilini siellä huolimatta kyllästymisasteesta, jos minulla olisi enemmän “elämää” irc-galleriassa. En lainkaan häpeä tässä kohdin tunnustaa olevani laumasielu, sillä nähdäkseni tässä toteutuu käytännössä eräänlainen sosiaalisen median luonnonvalinta, joka eriyttää palveluita ja käyttäjiä toisistaan johtaen yhä parempiin palveluihin (ja huonompien näivettymisiin).

Milloin on oikea aika hylätä sosiaalinen palvelu? Milloin hylkääminen on liian varhaista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s