Ostoshullu kansa

Ikea avasi ovensa Tampereella ja tätä suurta ihmettä ja jumalallista armoa taivastelivat ihmiset kaikkialta Suomesta tai ainakin pidemmän matkan takaa. Pari henkeä oli ollut odottamassa ovien aukeamista jo puolilta öin, kertoo YLE Tampere sivuillaan.

Mmin SminKminOnko ihmisten elämässä prioriteetit kohdallaan Suomessa, kun niin usein kaupankäyntiin suhtaudutaan kuin johonkin ylimaalliseen ja todella mahtavaan tilaisuuteen. Aivan kuin ne samat Ikean romppeet eivät olisi Tampereen Ikeasta myöhemminkin saatavilla. Ihmiset ovat alkaneet palvoa kauppaa ja kulutusta. He juoksevat kilvan hulluille päiville, mammutti markkinoille ja avajaisiin kuluttamaan miettimättä sen enempää seurauksia maailmalle saatika omalle itselleen. Missä ihmiselämän aito ja oikea sisältö on? Onko se muovisesta räikeän värisestä ostoskassista löytyvä “tarjoustuote” tai uutuus, joista kumpaakaan ei enää kohta muisteta, saatika käytetä.

Milloin ajatukset, tieto, todellisuus ja suuremmat kysymykset saavat tavallisen kansan liikkeelle yhtä voimakkaasti kuin kulutuskultin moskeijoiden ja katedraalien avajaiset ja tarjoukset?

Kuvat: Suomalaisia minareetteja Jyväskylän Keljon ostoskeskuksessa. / Riku Korvenpää, 2010.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s