Se yksi kirja, joka pelastaa aina

Eräs nimeltä mainitsematon ystäväni tuhosi puhelimensa ja sitä myötä myös kaikki tallentamansa puhelinnumerot. Eikä hän ollut tehnyt varmuuskopiota puhelinnumeroista tietokoneelle saatika kirjoittanut niitä mihinkään muuallekaan talteen. Jälleen kerran osoitus “Varmuuskopiointi on nörteille”-asenteen vaarallisuudesta.

osoitekirja Minulle henkilökohtaisesti kännykän menettäminen ei olisi kovin tuskallista, koska olen aina, jo varhaisesta alusta alkaen, pitänyt ajantasaista osoitekirjaa kaikista puhelimeen tallennetuista tiedoista. Paperinen osoitekirja on toimintavarma ja luotettava myös tietoturvankin kannalta. Oletteko koskaan kuulleet, että hakkerit olisivat pystyneet hakkeroimaan paperista osoitekirjaa? Niille, jotka ovat liian moderneja paperisille osoitekirjoille, on olemassa vastaavia tietokoneohjelmia ja onpa monessa kännykässäkin nykyään jo tietojen varmuuskopiointi toiminto numeroiden tietokoneelle siirtämistä varten.

Varmuuskopiointi on erittäin tärkeä osa sekä tietokoneen että kännykän käyttäjien tietoturvaa ja siitä pitää jokaisen huolehtia tavalla tai toisella, tai käy niinkuin yllä mainititulle ystävälle, joka joutuu nyt keräämään kontaktiensa puhelinnumerot Facebookista ja muualta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s