Sosiaalisesti rajoittuneet mellastavat

Tapaus Jessi Slaughter (oik. Jessica Leonhardt) osoittaa jälleen mitä sosiaalisesti kypsymättömät ja sosiaalisilta taidoiltaan rajoittuneet lapset/nuoret/aikuiset saavat aikaan, kun he saavat mellastaa Internetissä ja sen ympärillä vapaasti. Rajoitukset eivät ole ratkaisu tähän mellastamiseen – rajoitukset on tehty kierrettäviksi. Ainoa ratkaisu on kouluttaa näitä sosiaalisesti kypsymättömiä ja/tai rajoittuneita ihmisiä kohtaamaan toiset ihmiset kunnioituksella ja varovaisuudella niin Internetissä kuin fyysisessäkin maailmassa.

Suurin osa Internetin ongelmista johtuu siitä yksinkertaisesta, mutta pahasti vinksahtaneesta ajatuksesta, ettei Internet ole todellisuutta ja että sen takia siellä voi tehdä ihan mitä tahansa ilman seurauksia. Ihmiset täytyisi saada ymmärtämään, että Internet on yhtä todellinen paikka kuin lähiöpubi tai koulunkäytävä ja että ihmiset Internetissä ovat aivan yhtä oikeita ihmisiä kuin matkustajat bussissa tai asiakkaat kaupassa. Internetissä ja sen sosiaalisissa verkostoissa on paljon hyvää ja mahtavaa, kunhan ihmiset vain oppivat käyttäytymään netissä periaatteessa samojen normien mukaisesti kuin netin ulkopuolellakin. Eihän kukaan täysijärkinen alkaisi ahdistelemaan ihmisiä netin ulkopuolellakaan, joten miksi sitten netissä (ja sieltä ulos kummutenkin) pitää sitä harjoittaa asialle omistettuine foorumeineen ja muineen.

Kiusaaminen Internetissä ei ole vain kiusaamishetkeen rajoittuva ongelma, vaan Internetin ja sen palveluiden luonteesta johtuen kiusaamisen jäljet saattavat jäädä kummittelemaan verkkoon vielä pitkäksi aikaa ja kiusaamistarkoituksessa nettiin pistetty materiaali voi tulla vielä vuosienkin päästä vastaan tiedonhakijalle – on vain toivottavaa, että tiedonhakijalla on riittävästi medialukutaitoa asian tunnistamiseksi ja arvottamiseksi.

Tässä vaiheessa ja niillä tiedoilla mitä englanninkielisessä mediassa on liikkunut, on minun mahdoton sanoa mitään perusteltua itse Jessi Slauhterin tapauksesta ja sen osapuolten syyllisyydestä tai syyttömyydestä. Asiasta kiinnostuneet voivat lukea vaikkapa seuraavia uutisjuttuja:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s