Päivän Vitsi: Selvä Sopimus

Päivän vitsi löytyy Laukaan Vihtavuoren koulusta, jossa on toteutettu Selvä Sopimus-ohjelmaa. Ohjelman ajatus on se, että päihteettömyydestä ja kotitöistä pitäisi vanhempien maksaa lapsille ja palkita lomamatkalla, jonka järjestämiseen koulukin osallistuisi.

Ovatko nykylapset niin kelvottomia, ettei heiltä voi odottaa edes normaalia sosiaalista ja yhteiskunnallista käytöstä ilman erillisiä porkkanoita? Milloinkahan lapsille aletaan maksamaan rahaa 1€ per kirjain äidinkielen ainekirjoituksista välittämättä siitä, että aine olisi copypaste-sillisalaatti?

Aiheesta lisää:

Mainokset

Tietoja Riku Korvenpää

Truth seeker and thinker, tired one.
Kategoria(t): Huumori, Yhteiskunta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Päivän Vitsi: Selvä Sopimus

 1. Larko sanoo:

  Oletusarvoisesti päihteiden käyttö on lapsilta kielletty. Jos siis siitä pitää palkita, että ei tee kiellettyjä asioita, niin minulla olisi pitkä lasku esitettävänä. En esimerkiksi sekaannu alaikäisiin, pidä hallussani, käytä tai myy huumeita, kasvata kannabista, kierrä veroja, ryöstä pankkeja, levitä nettiviruksia enkä aja ylinopeutta. Tällä menollahan minä tulen rikkaaksi tekemättä mitään :-P

 2. E sanoo:

  Kirjoittaja voisi myös perehtyä Selvän Sopimuksen sivuihin. Tai jos se on liikaa vaadittu, alta löytyy vastine väärinkäsityksille.

  http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=518075

  • Selväsopimus on aivan samanlainen vitsi vaikka linkattu vastinekin otetaan huomioon. Jo se, että tällainen järjestelmä on olemassa kertoo, että jossain on menty pahasti metsään.

 3. E sanoo:

  Niin, täydellisessä maailmassa tällaista ei tarvittaisi. Jos siitä on kuitenkin selvää hyötyä, en ymmärrä nillitystä.

  • Siinä täydellisessä maailmassa ei todellakaan tarvittaisi, mutta tämä Selvä Sopimus ja muut vastaavat projektit vievät meitä kokoajan kauemmas tuosta ihanteellisesta maailmasta. Mitä siitä seuraa, jos me opetamme jälkikasvullemme, että on oikein ja arvollista asettaa hinta jokaiselle meidän yhteiskuntamme perusarvolle ja -normille?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s