VR ”parantaa” liikenneyhteyksiä Keuruulla

Malliesimerkki VR:n palvelujen parantamisesta on Seinäjoki – Jyväskylä ja Jyväskylä – Seinäjoki välin päivän viimeisen eli puoli viideltä lähtöasemiltaan lähtevien vuorojoen (H450, H451) lakkauttamisesta 12. joulukuuta alkaen. Korvaukseksi VR on luvannut ajaa illan viimeisen etelästä tulevan kiskobussin Haapamäen kautta Keuruun asemalle saakka ja sanoo tätä yhteyksien parantamiseksi, niin parantaahan se yhteyksiä noin 15 kilometrin verran (etäisyys Kolhon asemalta Keuruulle linnuntietä) verrattuna Keuruu Jyväskylä välin n. 60 kilometriin ja Keuruu Seinäjoki välin n. 140 kilometriin. Luulevatko VR:n suunnittelijat kenties, että Keuruulla kuuluutaan Tampereen ns. talousalueeseen? – Osa ehkä kuuluukin, mutta alueella ollaan myös voimakkaasti keskisuomalaisia ja siten Jyväskylän talousaluetta.

Ja jos matkustajamääriä katsotaan, niin minun henkilökohtainen käsitykseni niiden monien junamatkojen perusteella on, että Jyväskylä – Keuruu välillä on iltaisin ollut aina matkustajia enemmän kuin päivällä kulvissa junissa. Aiemminkin matkustajamäärien perusteella on yritetty leikata tätä rataosuutta ja silloin kokeiltiin kiskobussia, mikä osoittui aivan alimitoitetuksi matkustajamääriin nähden. Silloisenkin leikkauksen aikana todettiin, että nyt lakkautuksen alla oleva alkuillan vuoro on eniten käytetty ja se muistaakseni torstaista sunnuntaihin ajattiin perinteisellä taajamajuna-kalustolla.

Illan viimeisen vuoron vaikutus on suuri erityisesti opiskelijoiden kannalta, jotka lähtevät perjantai-iltana rannikkoa kohti kotiseuduilleen ja siten sunnuntaina palaavat takaisin – ja sama toki toisinkinpäin riippuen opiskelupaikasta. Bussivuoroja toki on, mutta niiden kustannukset ja kesto eivät ole läheskään yhtä kilpailukykyisiä kuin taajamajuna.

Jyväskylä – Vaasa radan aikataulu (12.12.2010 -) on vielä ilmestymättä, joten toivoa junavuorojen säilymisestä on. Sitä odotellessa voitte kirjoittaa vuorojen puolesta nimenne adressiin (http://www.adressit.com/taajamajuna) ja lukea mitä aiheesta on kirjoitettu esimerkiksi Suur-Keuruussa:

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “VR ”parantaa” liikenneyhteyksiä Keuruulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s