50 ylimääräistä minuuttia Matkakeskuksessa

Eilen VR:n huono onni tai laitteiston ikä tai mikä muu sellainen tahansa osui minunkin kohdalleni joutuessani Jyväskylässä odottamaan Vaasan taajamajunan H451 lähtöä (16.33 –> 17.21) , joka siirtyi Ähtärin ja Pihlajaveden välillä sattuneen Jyväskylän taajamajuna H444:n veturipalon vuoksi viidelläkymmenellä minuutilla myöhemmäksi. Myöhästyminen johtui oikeastaan siitä, että H444 saapui Jyväskylään vaunuineen hinattuna vasta varttia vaille viisi ja H451 ajatetaan samalla kalustolla kuin H444 – Jyväskylässä siis veturin vaihto ja jarrujen tarkastaminen viivästyttivät lähtöä vielä reilun puolisen tuntia.

Tiedotus Jyväskylän Matkakeskuksessa toimi erittäin hyvin, vaikkakin junan lähtemisaikaa rukattiinkin eteenpäin useampia kertoja. Siitä minulla ei ole mitään käsitystä miten myöhästymistiedotus hoidettiin väliasemilla, mutta ainakin VR:n nettisivuilla näkyi asiasta olevan asianmukainen tiedotus – eriasia sitten on kuinka hyvin se päätyi matkustajien tietoon, minä sain tiedon liikenteen muutoksista vasta asemalle päästyäni (en kyllä ollut  uutissivuja tai VR:n tiedotteita tutkinutkaan ennen lähtöä).

Tämä oli minun kohdallani toinen huomattavampi junaliikenteen myöhästyminen – edellinen oli muistaakseni keväällä Muuramen rautatieliikennepaikan lähettyvillä sattuneen turvalaitevian johdosta junassa odottelua palatessani Helsingistä.

Tiedotuksesta VR saa nyt hyvän arvosanan ja eipä kai tätä onnettomuuttakaan olisi ollut kovin helposti ennakoitavissa, vikoja kun sattuu eikä tällä kertaa ollut kyse perinteisistä&toistuvista turvalaitteiden ja ohjausjärjestelmien rikkoutumisista.

Aiheeseen enemmän tai vähemmän liittyviä kirjoituksiani:

Veturipalo ja junien myöhästyminen mediassa:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s