Haaste: Fonectan kartoilla ojiin ja allikoihin 2011.

Puhelinluettelot, nuo jäänteet yli sadan vuoden takaa, sisältävät nykyään ties mitä informaatiota, mutta ovat huolestuttavan epäluotettavia. Puhelinluettelon idea ja vahvuus on pitkään ollut siinä, että sen tiedot ovat aina oikein ja luotettavia – julkaisuvuoden sisällä tietenkin.

Vuosi sitten Fonectan puhelinluettelon karttojen lukuisista virheistä keskusteltiin mediassa aika paljon ja tästä innostuneena minä viime vuonna laadin luettelon niistä virheistä, jotka helposti onnistuin löytämään Fonectan puhelinluettelon Jyväskylän ja Keuruun alueiden kartoista – rajoittuen tietenkin niille alueille, joista minulla on edes auttava paikallistuntemus (1.3.2010: Fonectalla ojiin ja allikoihin?).

Haastankin nyt kaikki tutustumaan omien alueidensa puhelinluetteloiden karttoihin, keräämään niistä kaikki löytyneet (ja varmistetut) virheet, julkaisemaan nämä virheet omassa blogissaan ja tietenkin raportoimaan ne palautekanavia käyttäen myös puhelinluettelon karttojen valmistajille.

Näin yleisesti ottaen tämän vuoden nopeasti löytyvien virheiden saldo jäi yllättävänkin alhaiseksi. Fonecta on ilmeisesti oppinut jotain viimevuotisista sähläilyistään. Katsotaan jossain vaiheessa miten kilpailijoiden kartat ovat menestyneet. Jokainen virhe kartassa on kuitenkin liikaa ja voi pahimmassa tapauksessa johtaa jopa kuolemaan, kun avuntilaaja luulee olevansa eri paikassa kuin todellisuudessa on.

Fonectan Puhelinluettelo Keski-Suomi 2011 / Jyväskylä:

  • Galleria Harmonia, on virheellisesti sijoitettu Matkakeskuksen parkkitaloon (jota itsessään ei ole merkitty parkkitaloksi). Oikea osoite: Hannikaisenkatu 39, Matkakeskuksen toisella puolen.
  • Suomen tietojenkäsittelymuseo on virheellisesti sijoitettu Jyväskylän yliopiston Ylistönrinteen kampukselle. Oikeasti museon näyttelyt ovat Mattilanniemen Kampuksen Agorassa ja JAMK:n Dynamossa.
  • Myllyjärven uimaranta (kartassa nro 33) on järven väärässä päässä. Tuossa merkityssä kohdassa on vain puolivillainen uimaranta, kun se virallinen on toisessa päässä.
  • Juurakkomäen polku ja Johtamisjärjestelmäkeskuksen bunkkerin parkkipaikka ovat väärin Myllyjärvellä (kartassa nro 33).
  • Haukkarannan koulu ei oikeasti sijaitse Keljon ja Keljonkankaan puolivälissä, vaan Haukkalan kaupunginosassa Haukkalantiellä.
  • Tikan uimaranta ei sijaitse Hämeenlahden rannalla, vaan Pohjanlahden rannalla

Fonectan Puhelinluettelo Keski-Suomi 2011 / Keuruu:

  • Osoitenumerointi on pielessä noin 10 numeron verran haja-asutusalueella. (esim. kartta 52). Ja miksi osoitenumeroita on tarpeettomasti tienvarsilla?
  • Pioneerirykmentin sijasta, varuskunta-alueella lukee vain “varuskunta-alue”. Olisi paljon järkevämpää merkitä se Pioneerirykmentiksi.

Edit 15.2.1010:

Suositukseni Suomessa käytettävistä karttapalveluista voitte lukea vuonna 2009 kirjoittamastani “Google Mapsilla ojasta allikkoon?”-jutusta, joka on edelleen ajankohtainen huolimatta palveluiden kehittymisestä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s