Satunnaiseurojen virta ei kelpaa (netti)kauppiaille

Perinteisessä kaupankäynnissä voin kävellä kauppaan, ottaa paketin kahvia, kävellä sen kanssa kassalle ja maksaa sen siellä. Kukaan ei vaatimalla vaadi tietoja minun henkilöllisyydestäni ja tunnistautumistietoja – ellen sitten maksa kortilla tai käytä bonus-kortteja.

Olisipa nettiostosten teko yhtä helppoa kuin kaupassa käyminen. Netissä kun on tehnyt ostokset ja siirtyy maksamaan, on yleensä myös pakko rekisteröityä, mikä on sangen typerää ja on omiaan karkottamaan satunnaisten ostosten tekijät. Henkilötiedot täytyy tietenkin joka kerta jollain tavalla toimittaa, mutta se on huomattavasti helpompaa ja etenkin nopeampaan kuin joskus vuosia luodun tilin salasanojen arvailu tai palauttaminen.

Mitä hyödyllistä saa nettikauppa satunnaisen ostajan rekisteröitymistiedoista, etenkin jos hän vielä kieltäytyy tilaamasta mainoskirjettä ja kieltää muunkin mainonnan, kuten jokainen järkevä kuluttaja tekee. Ei ainakaan niin paljoa hyötyä, että se riittäisi korvaamaan sen huonon maun, joka asiakkaalle kaupasta jää. Ilmeisesti satunnaisasiakkaiden eurot eivät ole tarpeeksi arvokkaita euroja nettikauppiaille.

Asiakkaiden rekisteröitymispakko on niin huonoa palvelua kuin vain voi olla. Onneksi on olemassa kauppoja, jotka eivät edellytä rekisteröitymistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s